Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak İslami Yüksek Konseyi'nden Uyarı

Irak İslami Yüksek Konseyi, bazı bölge ülkelerinin Lübnan?da yaşanan seçim tecrübesinin Irak?ta da gerçekleşmesi için çaba gösterdiğini belirtti. 

15 Temmuz 2009
Irak İslami Yüksek Konseyi'nden Uyarı

 Irak İslami Yüksek Konseyi, bazı bölge ülkelerinin Lübnan’da yaşanan seçim tecrübesinin Irak’ta da gerçekleşmesi için çaba gösterdiğini belirtti.
 
Irak’ta yayımlanan es-Sabah gazetesinin haberine göre Irak İslami Yüksek Konseyi üyelerinden Hamid el-Mualla, üç bölge ülkesinin Irak’taki seçimleri etkilemek ve Irak’taki siyasi yapıyı değiştirmek için 20 milyar Dolarlık bir bütçe ayırdığını belirtti ve Lübnan seçimlerine dışarıdan müdahale eden bu ülkelerin aynı tecrübeyi Irak’ta da gerçekleştirmek istediğini söyledi.
 
Irak’taki seçimleri etkilemeye dönük faaliyetler içinde olmakla suçladığı ülkeler konusunda isim vermeyen Mualla, “bu ülkeler geçtiğimiz ay Lübnan seçimlerindeki tecrübelerini Irak konusunda da hayata geçirmeye çalışıyorlar” dedi.
 
Bu ülkelerin Birleşik Irak İttifakı aleyhine yoğun bir propaganda faaliyeti başlattığına dikkat çeken Hamid el-Mualla, Lübnan seçimlerinde olduğu gibi Irak seçimlerinde de oyların parayla satın alınması için 20 milyar Dolarlık bir bütçe ayrıldığını iddia etti.
 
Daha önce de Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Iraklı bazı siyasi grupların halkın oylarını parayla satın almak için yurt dışından para aldığını söylemişti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.