Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Almanya'da Tahminden Daha Fazla Müslüman Var

Almanya'da yapılan bir araştırma, ülkede tahmin edilenden daha fazla Müslüman'ın yaşadığını ortaya koydu. 

23 Haziran 2009
Almanya'da Tahminden Daha Fazla Müslüman Var

Merkezi Nürnberg kentinde bulunan Göç ve Uyum Dairesinin araştırmasına göre, şimdiye kadar Almanya'da 3 ila 3,8 milyon arasında Müslüman'ın yaşadığı sanılırken, artık bu sayının 3,8 ila 4,3 milyon arasında olduğu tahmin ediliyor.

Araştırma raporunda, Almanya'da yaşayan Müslümanların 2,5 milyonunun Türk kökenli olduğu ifade edildi.

Müslümanların yarısından çoğunun Alman derneklerine üye oldukları, yüzde 45'inin Alman pasaportu taşıdıkları da belirlendi.

Almanya'daki Müslümanların üçte birinden fazlası kendilerini "çok inançlı", yarısı "inançlı" olarak tarif ederken, yüzde 13,6'sı kendisini inançlı saymadığını veya inancı olmadığını söyledi.

Müslüman derneklerinin kendilerini temsil ettiğini söyleyenlerin oranı azınlıkta kalırken, dini etkinliklere gittiklerini söyleyenlerin oranı üçte bir olarak öne sürüldü. Okullarda din dersi verilmesini isteyenlerin oranı ise yüzde 76 olarak ortaya çıktı.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.