Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da 'Orman Kardeşler' Çatışmaya Başladı

Azerbaycan'da 'Orman Kardeşler' adıyla anılan bir grup silahlı çatışma kararı aldıktan sonra ilk eylemini gerçekleştirdi. 

23 Haziran 2009
Azerbaycan'da 'Orman Kardeşler' Çatışmaya Başladı

Azerbaycan emniyet birimlerinden yapılan açıklamaya göre "orman kardeşleri" denilen grub ile çatışma yaşandı.

Edinilen bilgiye göre grup İran-Azerbaycan sınırında sınır muhafızları ile çatışmaya girdi. Çatışma sonunda bir Azeri askeri hayatını kaybetti, iki asker de yaralandı. Uzmanlara göre bu çatışma grubun faaliyet alanını genişletmekte olduğunu göstermiş oldu.

Son olaylara kadar grup sadece Azerbaycan'ın Dağıstan sınırında konuşlanmıştı.

ORMAN KARDEŞLER

"Orman kardeşleri" ikinci Çeçen intifadasında kurulmuştu. Grup Dağıstan ve Çeçenistan'da Rusya'ya karşı savaşmıştı. Grup üyeleri Azerbaycan sınırını geçerek saldırılarda bulunduktan sonra harekete geçen emniyet birimleri 2007 yılında operasyon düzenleyerek Sumgayıt şehrinde 17 grup üyesini göz altına almıştı. Grubun başkanının Arap asıllı el-Bedevî olduğu açıklandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.