Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki: Amerikalıları Çekildiği Gün Bayram Günüdür

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Amerikan askerlerinin Irak kentlerinden çekildikleri gün kutlama yapılması gerektiğini söyledi. 

12 Haziran 2009
Maliki: Amerikalıları Çekildiği Gün Bayram Günüdür

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Amerikan askerlerinin Irak kentlerinden çekildikleri gün kutlama yapılması gerektiğini söyledi.
 
Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Bağdat’ın er-Reşid otelinde düzenlenen ve üst düzey askeri yetkililerin katıldığı bir toplantıda yaptığı konuşmada Irak halkının ve hükümetinin Amerikalıların Irak kentlerinden çekildiği günü Irak’ın zafer günü olarak kutlaması gerektiğini söyledi.
 
“Amerikan askerlerinin kentlerden çekilmesiyle hiçbir olumsuz durumun yaşanmayacağı konusunda Irak halkına söz veriyorum” diyen başbakan Maliki, Irak güvenlik güçlerinin ülkedeki güvenliği sağlama konusunda yeterli olduğunu ifade etti.
 
Amerikan askerlerinin kentlerden çekilmesi ve seçimlerin yaklaşmasıyla terörist grupların saldırılarını arttırabileceğini belirten Başbakan Nuri el-Maliki, bazı yabancı örgütler tarafından yönlendirilen teröristlerin hedeflerine ulaşamaması için Irak güvenlik güçlerinin daima hazır olması gerektiğini söyledi.
 
Bazı yabancı örgütlerin Irak’ta mezhebi fitne çıkarmaya çalıştığını belirten Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, “leş kargaları” olarak nitelediği yabancı örgütlerin artık Irak’ta hiçbir yerinin bulunmadığını onların Irak’taki uzantılarının da gereken cezaya çarptırılacağını ifade etti.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.