Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Maliki, Kabine Revizyonuna Hazırlanıyor

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki?nin siyasi partilerle uzlaşmaya vardıktan sonra kabinesindeki beş bakanı değiştireceği bildirildi. 

18 Mayıs 2009
Maliki, Kabine Revizyonuna Hazırlanıyor

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin siyasi partilerle uzlaşmaya vardıktan sonra kabinesindeki beş bakanı değiştireceği bildirildi.
 
Irak’ta yayımlanan el-Meda gazetesine demeç veren Birleşik Irak İttifakı üyelerinden Abbas el-Beyati, kabinedeki beş bakanı değiştirmeye karar veren Başbakan Maliki’nin değişikliğin gerekçelerini açıklamak için siyasi partilerin liderleriyle bir toplantı düzenleyeceğini açıkladı.
 
Hangi bakanların değiştirileceğine ilişkin somut bir açıklamada bulunmayan Beyati, değiştirilecek bakanların çoğunluktaki siyasi partilere mensup olduklarını söyledi.
 
Öte yandan Irak parlamentosundaki Kürdistan İttifakı üyelerinden Adil Pervari, Irak hükümetine mensup bir heyetin yakında Kürdistan bölgesine gideceğini bildirdi.
 
Pervari, Birleşik Irak İttifakı üyelerinde oluşacak heyetin Kürdistan bölgesine yapacağı ziyarette Kürt yetkililere kabinede yapılacak değişikliğin sebepleri hakkında bilgi verileceğini söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.