Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

`Soykırım, Rusya Ve KGB`nin İşi`

Eski satranç şampiyonu Kasparov, KGB'nin Bakü'deki ayaklanmaları çıkardığını ve milletleri birbirine düşman ettiğini söyledi. 

30 Nisan 2009
`Soykırım, Rusya Ve KGB`nin İşi`

Rusya`nın Soçi kentindeki Ermeni soykırımını anma törenine katılan eski dünya satranç şampiyonu Garry Kasparov, kendisini eleştirenlerle biraraya gelmekten kaçınmasıyla tanınan yeni belediye başkanı Anatoly N. Pakhomov`dan sonra çıktığı podyumda, Rusya`yı katliamlar sırasında Türkiye`nin tarafını tutmak ve eski haberalma örgütü KGB`yi de ulusları birbirine düşürmekle suçladı.

Salondan atılmaya çalışılan Kasparov`un kendisinin idolü olduğunu söyleyen bölge yöneticisi ünlü şampiyonun kalması için diretti.

Ermeni asıllı Kasparov sakin başladığı sözlerine, bir yetkilinin iki buçuk dakika sonra müdahale etmesine kızıp yüksek sesle `Konuşamayacak mıyım?` deyince dinleyiciler Kasparov`a destek verdi.

Konuşmasına Rusya`da artan ırkçı şiddeti konu alarak devam eden Kasparov, `Soykırım birden bire olmadı. Hükümet sürekli artarak kontrolden çıkan milliyetçiliği durdurmak için çok az çalışıyor` dedi ve Moskova`yı kuşaklarca Ermenilerin kökleriyle bağ kurmasını engellemekle suçladı.

Asıl problemin oluşmasında yetkilileri sorumlu tutan Kasparov, KGB`nin Bakü`deki ayaklanmaları çıkardığını ve milletleri birbirine düşman ettiğini söyledi: `Provokasyonlara asla kanmamalıyız. Hepinizi çok seviyorum, biz bir aileyiz.`

Halk konuşmayı uzun süre alkışladı.

Kaynak: Taraf

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.