Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak, Ulusal Güvenlik Danışmanlığını Lağvetti

Irak?taki ulusal güvenlik danışmanlığı kurumunun lağvedilmesine karar verildiği bildirildi. 

28 Nisan 2009
Irak, Ulusal Güvenlik Danışmanlığını Lağvetti

Irak’taki ulusal güvenlik danışmanlığı kurumunun lağvedilmesine karar verildiği bildirildi.
 
İran radyo televizyonuna bağlı Merkezi Haber Ajansı, Irak Ulusal Güvenlik Danışmanlığı Kurumunun lağvedildiğini duyurarak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ’ın kurumun lağvedilmesinin Irak’ta yaşanan son terörist saldırılarla bağlantısının bulunmadığını açıkladığını bildirdi.
 
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Irak Hükümet Sözcüsü Ali Debbağ, “Ulusal Güvenlik Danışmanlığı’nın lağvedilmesinin Bağdat’ta ve diğer kentlerde yaşanan son saldırılarla bir ilgisi bulunmamaktadır, söz konusu kurum hükümetin faaliyetleri sebebiyle işlevselliğini yitirdiği için lağvedilmiştir” dedi.
 
Son yaşanan terörist saldırılarla ilgili bir araştırma komisyonu kurulduğunu da belirten Debbağ, araştırma sonuçlarının yakında açıklanacağını söyledi.

YDH

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.