Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pentagon İşkence Fotoğraflarının Yayınını Kabul Etti !

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği, Irak ve Afganistan'da işkence gören mahkumların fotoğraflarının yayımlanacağını açıkladı. 

24 Nisan 2009
Pentagon İşkence Fotoğraflarının Yayınını Kabul Etti !

Amerikan Savunma Bakanlığı'nın, Ebu Garip dışındaki hapishanelerde işkence gören mahkumlara ait önemli sayıda fotoğrafı yayımlayacağını açıklayan Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin (ACLU) verdiği tarih ise 28 Mayıs.

ACLU, fotoğrafların sendika tarafından açılan bir davanın sonucu olarak yayımlanacağını ve işkencenin kişisel hatalardan kaynaklanan olaylar değil sistematik bir kampanya olduğunu ortaya koyacaklarını açıkladı.

Amerikan Savunma Bakanlığı da mahkemeye gönderdiği yazıda 21 işkence fotoğrafının yayımlanacağını doğruladı. Önemli sayıda başka fotoğrafların da daha sonra yayımlanmak üzere "işlemden geçirildiği" açıklandı.

İşkence fotoğrafları 28 Mayıs'ta açığa çıkacak.

ACLU 2004 yılında Ebu Garip'teki işkence fotoğraflarının açığa çıkmasından hemen sonra ele geçirdiği diğer işkence fotoğraflarını yayınlamak istemiş Pentagon ise bu yayını mahkemeye giderek durdurmuştu. Tam beş yıldır sürüncemede bırakılan işkence fotoğrafları artık yayınlanacak.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.