Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz Ermenistan? la Varılan Yol Haritasının Kamuoyuyla Paylaşılmasını İstedi

Özgündüz: ?Cumhurbaşkanı Abdullah Gül?ün, yol haritası sürecinin hayrımıza olacağı yönündeki açıklaması ve Başbakan Erdoğan?ın "Azeri dostlarımızı üzecek bir atım atmamız söz konusu değildir" sözlerinin ardından ?yol haritası belirlendi, ama imzalanmadı, paraf edildi açıklamalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. 

24 Nisan 2009
Özgündüz Ermenistan? la Varılan Yol Haritasının Kamuoyuyla Paylaşılmasını İstedi

Cuma hutbesinde konuya değinen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ermanistan devlet başkanın, İran Ermenilerine bile yol haritasını açıklayarak, “soykırım hezeyanından vazgeçmeyeceğini ve Karabağ’ı Azerbaycan’a hediye etmeyeceğini net bir dille tüm dünyaya haykırdı.  Kendi kamuoyuna yönelik ne istediğini ilan ederken, ülkemizde ise bakıyoruz geçen hafta farklı açıklama yapılıyor, bu gün farklı açıklamalar.. Fakat bu yol haritasının içeriği konusunda Ermenistan gibi net açıklamalar yapılarak kamuoyu bilgilendirilmiyor. 24 Nisan öncesi yapılan bu açıklama dikkat çekici.


Peki, ne oldu da birden yol haritası belirlendi? İmza değil paraf atıldı deniyor, bu parafında ne olduğunu doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum. Neden hükümetimiz de Ermenistan gibi hem kamuoyumuza ve hem de dünyaya net bir şekilde tavrımızı ilan etmekten çekiniyoruz.” diye sordu.


Geçen hafta söylediği sözleri tekrarlayarak, 200 milyonluk Türk dünyasını görmezden gelirsen, 3 milyon Ermeni bize dost olsa ne yazar, olmasa ne yazar diyen Selahattin Özgündüz, “Her 24 Nisan'da acaba ABD devlet başkanı o sözü kullanacak mı kullanmayacak mı paranoyasından artık kurtulmamız gerekir. Bir kelime sözü demesin diye tavizler koparmak isteyenlere karışı, Türkiye’nin de elindeki kozları kullanmasının zamanı geldi dedi. Bu kozları, Kafkasya’da, Orta doğuda, Balkanlar, Afrika ve hatta Avrupa’da kullanırsak bundan bizim bir kilo kaybımız olursa, ABD’nin bir ton kaybı olacağını vurguladı.


Hükümete de seslenen Özgündüz, “Hükümetimize güvenmeye devam etmek istiyorum. Sayın Başbakanın Gazze için Davos’ta gösterdiği duruşu, soykırımcı, işgalci Ermenistan karşısında da göstereceğine inanmak istiyorum." dedi. Özgündüz hükümetimizin yol haritasının içeriğini tez elden kamuoyuyla paylaşmasını da istedi.

Zeynebiye.com

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.