Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Teröre Taviz Vermiyor

Operasyonlarını sürdüren İran, terör örgütüne mensup 15 kişiyi de idam cezasına çarptırdı 

17 Nisan 2009
İran Teröre Taviz Vermiyor

İran güvenlik güçlerince sınır bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda silahlarıyla birlikte yakalanan PJAK sorumlularının yargılanmasının tamamlandığı bildirildi.

İran Devrim Mahkemesi'nde yargılanması sona eren PEJAK sorumlularından Enver Hüseyin Penahi, Abdulvahid Botimar, Ferzad Kemanger, Ferhad Vekili, Eli Heyderiyan, Erselan Evliyayi, Hebibullah Letifi, İhsan Fetahiyan, Fesih Yasemini, Rustem Arkiya, Zeynep Celaliyan, Şerko Maarfi, Ferhat Çalış, Enver Rostemi ve Ramazan Ahmet, '' PKK/PJAK adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek, İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek ve terör örgütüne finansman sağlamak amacıyla uyuşturucu ticareti yapmak'' suçlarından idama mahkum edildiği kaydedildi.

İran ile Türkiye arasındaki ''Güvenlik İşbirliği Anlaşması'' kapsamında geçen ay Türkiye'yi ziyaret eden İran Uyuşturucuyla Mücadele Genel Müdürü General Hamid Reza Hhosseinabadi, PEJAK'ın uyuşturucu ticareti faaliyetlerine karşı Türkiye ile yakın işbirliği yapıldığını belirterek, ''PKK/PJAK uyuşturucudan besleniyor, para kaynakları uyuşturucu. PJAK ile bölgede, batı sınırında çok sert mücadele ediyoruz'' diye konuşmuştu.

ABD, 4 Şubat 2009 tarihi itibariyle, PKK'nın İran'daki uzantısı PJAK'ı da ''terör örgütleri listesi''ne aldığını açıklamıştı. Bu karar, PEJAK panik yaratırken, İran tarafından memnuniyetle karşılanmıştı.

PJAK'ın  listesine alınmasına ilişkin olarak basın açıklaması yapan İranlı Kürtlerin oluşturduğu KOMALA'nın lideri Abdullah Muhtedi, '' PKK'ya bağlı PJAK örgütünün kendilerinden çok farklı bir örgüt olduğunu, PKK'ya bağlı oldukları sürece PJAK üyelerinin kendi saflarına katılmasına izin verilmeyeceğini ve İran'daki varlıklarının kabul edilmeyeceğini'' açıklamıştı.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.