Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya Karabağ Konusunda Maksimum İlerleme İstiyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Dağlık Karabağ sorunun çözülmesi konusunda maksimum ilerleme istediğini açıkladı. 

18 Nisan 2009
Rusya Karabağ Konusunda Maksimum İlerleme İstiyor

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın Dağlık Karabağ sorunun çözülmesi konusunda maksimum ilerleme istediğini açıkladı.

Dün, Moskova'da mevkidaşı Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'i kabul eden Medvedev, ikili görüşme sonrası düzenlenen basın açıklamasında, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa değindi.

İtar-Tass haber ajansının haberine göre, Dağlık Karabağ probleminin çözülmesi için Birleşmiş Milletler ve AGİT tarafından alınan kararların gerekli alt yapıyı hazırladığı ifade eden Medvedev, Azerbaycan ve Ermenistan devlet başkanlarının daha sık bir araya gelmeleri gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasında Medvedev'e Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ probleminin çözülmesi için gösterdiği gayretten dolayı teşekkür eden Aliyev ise önümüzdeki aylarda Ermenistan ve Azerbaycan arasında ikili görüşmelerin yapılacağını ifade etti.

İki taraf arasında gerçekleşecek görüşmelerin, taraflar arasında yaşanan problemlerin her iki ülkenin de çıkarlarını koruyacak bir şekilde çözümlendirilmesi ile sonuçlandırılmasını ümit ettiğinin altını çizen Aliyev, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün tekrar sağlanması ve Güney Kafkasya bölgesinde prensip ve normların yeniden hayata geçmesi gerektiğini kaydetti.

Rusya'nın, Azerbaycan'ın komşusu, dostu ve aynı zamanda stratejik ortağı olduğunu ifade eden Aliyev, Azerbaycan'ın ilişkilerini bu prensipler üzerinden devam ettireceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Rusya.ru

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.