Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Aliyev, Devlet Güvenlik Konseyi' ni Topladı

Azerbaycan Güvenlik Konseyi'ni toplayan Cumhurbaşkan İlham Aliyev, Türkiye-Ermenistan sınırlarının açılacağına dair haberlere üstü kapalı tepki gösterdi. Aliyev, "Hiçbir devletin içişlerine karışmıyoruz. Bölgede değişen politikaya göre biz de değişeceğiz" dedi. 

07 Nisan 2009
Aliyev, Devlet Güvenlik Konseyi' ni Topladı

Azerbaycanın bölgede yürütülen işbirliği politikalarından kesinlikle geri adım atmayacağını kaydeden Aliyev, "Başka ülkeler arasındaki karşılıklı ilişkilere müdahale etmedi ve etmeyecektir. Ancak bununla birlikte kendi politikasını bölgede oluşan ya da oluşabilecek yeni durumlara uygun şekilde yürütmek bizim doğal hakkımız ve biz bu hakkımızdan istenilen şekilde istifade edecektir" şeklinde konuştu. "Ne siyasi, ne ekonomik ne de siyasi krizler Azerbaycan devletini etkilemiyor" diyen Aliyev, Azerbaycan'ın bölgede katıldığı uluslararası projelerden de geri adım atmayacağını da vurguladı.

Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev, Ermenistan'ın gerçekleri kabulleneceğine ve sonuçları ile hesaplaşacağını ümit ettiklerini belirterek, "Ermenistan Azerbaycan arasındakı Dağlık Karabağ sorunu çözüme kavuşacak. Biz 15 yıldır yapıcı tavır sergiliyoruz, barış görüşmelerine sadakat gösteriyoruz. Ancak karşı taraf da yapıcı olmalı ve Dağlık Karabağa hiçbir zaman bağımsızlık verilmeyeceğini anlamalıdır" diye konuştu. Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ermenistan - Azerbaycan, Dağlık Karabağ meselesini çözümü, bölgede ve dünyada devam eden diğer süreçleri ciddi şekilde izliyoruz. Azerbaycan devleti kendi politikasını güçlü esaslara dayandırarak yürütüyor ve değişikliklere ayak uyduruyor. Bu böyle olması gerekiyor."

Cihan

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.