Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Taliban' dan Merkel' e Roketli Karşılama

Taliban, Afganistan' a giden Merkel' i fırlattığı iki roketle hedef alırken, bu saldırının planlı olduğunu açıkladı. 

07 Nisan 2009
Taliban' dan Merkel' e Roketli Karşılama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'a sürpriz bir ziyaret yaptı. Taliban, Merkel'in gittiği üsse iki roket fırlattı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Afganistan'a beklenmedik bir ziyarette bulundu. Merkel Alman üssünden ayrıldıktan hemen sonra, Taliban üsse iki roket fırlattı. Taliban, Alman Başbakanı Angela Merkel'i hedef aldıklarını ve planlı bir saldırı olduğunu açıkladı.

Hükümetten yapılan açıklamada, Merkel'in, bu ülkedeki Alman askeri üslerini ziyaret ettiği kaydedildi. Almanya'nın Afganistan'ın nispeten daha sakin olan kuzeyinde 3 bin 800 askeri bulunuyor.

Almanya'nın ZDF televizyon kanalı da, Afganistan'ı ikinci kez ziyaret eden Merkel'in Kunduz'daki Alman üssünde olduğunu duyurmuştu.

Afganistan'ı ilk kez 2007 kasımında ziyaret eden Merkel, geçen şubatta Almanya'nın bu yıl sonunda Afganistan'a 600 asker daha göndereceğini söylemişti.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.