Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan? ın Siyasi Partileri Türkiye Ve Ermenistan İlişkisini Konuştu

Bugün Azerbaycan Parlamentosunda yer alan Anavatan Partisi, Vatandaş Hemfikirliyi Partisi, Bütün Azerbaycan Halk Cephesi Partisi, Büyük Kuruluş Partisi ve Adalet Partilerinin başkanları bir araya geldiler. 

05 Nisan 2009
Azerbaycan? ın Siyasi Partileri Türkiye Ve Ermenistan İlişkisini Konuştu

Bununla ilgili bilgiyi, Ana Vatan Partisinin genel başkanı Fezail Ağamalı bildirdi. Geçen yılın Aralık ayında Türkiye-Ermenistan ilişkilerinden rahatsızlığını, TBMM’de yer alan partilere bildirdiklerini hatırlatan Fezail Ağamalı, bugünkü toplantının konusu da Türkiye-Ermenistan ilişkisi olduğunu söyledi: ‘Biz o zaman Türkiye’nin Ermenistan’la yakın ilişkiler kurmasına rahatsızlığımızı bildirmek, bu meseleye aydınlık getirmek, Türkiye’deki siyasilerin fikirlerini öğrenmek istemiştik. Amacımız eğer ortada Azerbaycan ve Türkiye devletlerine ters olan bir proje varsa, ona mani olmaktı. Bu sürede olayları yakından takip ettik ve karar aldık ki Türkiye’nin şu anki iktidarı Türk devletinin temel amaçlarından vazgeçmiş ve Azerbaycan’ın Ermeni işgalinde olan toprakları geri verilmeden, Karabağ sorunu çözülmeden, Ermenistan’la sınırları açmak istiyor. Biz bugün toplanarak bu meseleyi bir daha konuştuk ve kesin karar aldık ki Türkiye’den milletvekillerini Azerbaycan’a davet edelim. Biz istiyoruz ki onlar Nisan ayında, Azerbaycan ve Türkiye ilişkileri ile ilgili Bakü’de düzenlenmesi planlanan konferansa katılsınlar.’ dedi.

Ağamalı Türkiye-Ermenistan ilişkileriyle ilgili Azerbaycanlı milletvekillerinin de Türkiye’ye seferinin mümkün olduğunu söyledi.

Palhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.