Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Pakistan' da Sivil Demokrasinin Zaferi! !

Pakistan'da, azledilen Yüksek Mahkeme Başkanı, görevine döndü. 

25 Mart 2009
Pakistan' da Sivil Demokrasinin Zaferi! !

Eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından görevden alındıktan 16 ay sonra görevi yeniden devralan Anayasa Mahkemesi Başkanı İftikar Muhammed Çaudri mahkeme salonunda avukatlar tarafından ayakta alkışlandı.
 
Avukatların bulunduğu mahkeme salonunda yaptığı konumada Çaudri, yolsuzlukları sona erdirme çağrısında bulundu. Çaudri, mahkemelerdeki yolsuzluğun çok arttığını ve bu büyük sorunun avukatların yardımı olmadan çözülemeyeceğini ifade etti.
Üzeri güllerle donatılmış aracı ve geniş bir polis ekibiyle birlikte mahkemeye gelen Çaudri'yi, 250 avukat karşıladı.
Zerdari, uzun süre direndikten sonra, eski Devlet Başkanı Pervez Müşerref tarafından görevden alınan Anayasa Mahkemesi Başkanı İftihar Çaudri'yi göreve iade etmişti. Eski Başbakan Nevaz Şerif liderliğindeki muhalefet, Çaudri'nin göreve iadesi için kitlesel protestolar başlatmıştı.

İrib

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.