Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gül, Tahran' dan Memnun Ayrıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ECO zirvesine katılmak için geldiği Tahran'daki temaslarını tamamlayarak dün akşam Ankara'ya döndü. 

13 Mart 2009
Gül, Tahran' dan Memnun Ayrıldı

Abdullah Gül, Tahran temaslarının çok yararlı geçtiğini söyledi. TRT'nin konuya ilişkin verdiği haberinde, Tahran temasları hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Abdullah Gül, Türkiye ile İran arasında tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye ile İran, ticaret hacminin 20 milyar dolar'a çıkarmakta kararlıdır" dedi.
İranlı yetkililerle yaptığı görüşmelerinde enerji taşımacılık gibi muhtelif konuları ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, taşımacılık çok önemli bir konu çünkü, Türkiye kara ve demir yolu ağı ile İran üzerinden Orta Asya'ya bağlanıyor. Bu yüzden de İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması düşüncesi çok önemli" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.