Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hüccetülislam Tebesi: Vahabiler, Şii ve Sünni Mezhebini Yok Etmek İstiyor

Kum kentinde yer alan Dini İlimler merkezinin ulemalarından Hüccetülislam Tebesi, Vahabilerin ve Selefilerin planlı bir şekilde Şii ve Sünni mezhebini yok etmeyi hedeflediklerini açıkladı. 

13 Mart 2009
Hüccetülislam Tebesi: Vahabiler, Şii ve Sünni Mezhebini Yok Etmek İstiyor

Vahabiler ve Selefiler açısından Nebevi sünnet’ başlığı ile düzenlenen bilimsel bir oturumda konuşan Hüccetülislam Tebesi, Vahabilerin ortaya çıktıkları ilk günden itibaren Nebevi siyer ve sünnet ve ayrıca Hz. Ali (a.s.)’nın faziletleri ile ilgili hakikatleri gizleyerek Kadir-i Hum gerçeği ve Ehl-i Beyt'i (a.s.)’nın mübarek varlığının sıcaklığının müslümanlara ulaşmasını engellemeye çalıştıklarını kaydetti.

Selefilerin ve Vahabilerin Şii müslümanlara iftiralarda bulunduğunu kaydeden Tebesi, bazen bu iftilarların şiddet ve cinayetle birlikte olduğunu ve amacının Şii ve Sünni mezhebini yok etmek olduğunu vurguladı.

Vahabilerin, Ehl-i sünnet alimlerinin Hz. Ali (a.s.)’yi övmelerine tahammül edemediklerini hatırlatan Tebesi, gerçekte bu yobaz ve sapık zümrenin İslamiyet’ten hiç bir şey anlamamış küçük bir azınlık olduğunu, bu gün Şii' si ve Sünni' siyle dünya Müslümanlarının, Vahabilerin islam dışı uygulamalarından beri ve uzak olduğunu ve bu güdümlü cahil zümrenin islam dünyasına inanılmaz zararlar verdiğini sözlerine ekledi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.