Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Rusya, ABD' nin Moskova' nın Kaygılarını Dikkate Almasını İstedi

Rusya ABD'den, Doğu Avrupa'da füze savunma sistemi kurma planlarını gözden geçirirken Moskova'nın kaygılarını göz önüne almasını istedi. 

07 Mart 2009
Rusya, ABD' nin Moskova' nın Kaygılarını Dikkate Almasını İstedi

Cenevre'deki Silahsızlanma Konferansı'na katılan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Doğu Avrupa'da kurulacak bir sistemin Moskova tarafından Rusya'ya bir tehdit olarak görüleceğini söyledi.

Doğu Avrupa'da üçüncü bir konuşlandırma bölgesi oluşturulursa, bunun Rusya Federasyonu'nun stratejik çıkarları açısından risk oluşturacağını belirten Lavrov, bu riski azaltmak için gerekli tedbirleri almak zorunda kalacaklarını kaydetti.

Lavrov, füze kalkanı projesini gözden geçirirken ABD'nin bu kaygıyı göz önüne almasını istediklerini, Moskova ile Washington'ın Doğu Avrupa'ya bir sistem yerleştirilmeksizin güneyden gelecek herhangi bir tehdide karşı birlikte çalışabileceğini ifade etti.

Orta Doğu'nun nükleer silahlardan arındırılmış bir bölge olması çağrısını tekrarlayan Lavrov, uzayın silahlandırılmasının önlenmesi çağrısında da bulundu.

Lavrov ayrıca, ABD yönetiminin yer altındaki nükleer denemelerin yasaklanması anlaşmasını onaylamasını da istedi.

Palhaber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.