Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Azerbaycan'da Sular Isınıyor: Muhalefet Atağa Geçti

Muhalefet hükümet ve referandum aleyhinde protesto gösterilerine başlıyor. 

22 Şubat 2009
Azerbaycan'da Sular Isınıyor: Muhalefet Atağa Geçti

Gösterilere Karabağ ve Cumhuriyet Uğrunda teşkilatı ve diğer muhaliflerin katılacağı belirtiliyor. Muhalifler 18 Mart'ta yapılması ön görülen referandumun Anayasa ihlali olduğunu düşünüyor ve onu önlemeye çalışıyor. 

Musavat partisi İsa Kamber'in sözlerine göre iktidarın süresi giderek azalıyor: "Başlattığımız bu süreç çok sayıda yalanı ortaya çıkardı. Hükümet ülkede muhalefetin olmadığını öne sürmekteydi. Ancak bunun gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkmış oldu. Biz beraber hareket edebileceğimizi gösterdik. Elbette ki onlar bunu yapmaya çalışacak. Ancak bizim bunu önlememiz ve başarımızı kanıtlamamız gerekecek. Şu anda Devlet Başkanı İlham Aliyev basın üzerindeki baskılarını arttırmaktadır. Benzer süreç Belarus'da da yaşanıyor. Bizde de referandum öncesinde muhalifler gözaltına alınıyor. Ancak Belarus'ta ise siyasi mahpuslar serbest bırakılmaya başladı." 

Öte yandan muhaliflerin 22 Şubat tarihinde düzenlemek istediği gösteriye valiliğin izin vermediği açıklandı. Muhalifler gösterileri, merkeze yakın yerlerde düzenlemek istese de valilik şehir dışında bir yerin uygun olabileceğini öne sürdü. 

Şu anda muhalifler izinsiz gösterilere başlayabileceklerini dile getirdiler. Bakü'de izinsiz gösterilere ise polisin müdahalesi çok sert olabiliyor.

Dünyabülteni

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.