Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ermeni Radyosuna Yalanlama

"Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin gelişmesi için Azerbaycan topraklarının boşaltılması şarttır" 

14 Şubat 2009
Ermeni Radyosuna Yalanlama

Türkiye’nin Bakü büyükelçisi Hulusi Kılıç Özgürlük Radyosu’ nun Ermenistan bölümünün yayınladığı açıklamalarını yalanladı.

Azerbaycan’ın Goranboy ilçesinin Ermeni sınırındaki Tapgaragoyunlu köyüne giden Kılıç konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Hulusi Kılıç radyonun haberinin doğru olmadığını ve Türkiye’nin böyle bir adım atacağını düşünmediğini söyledi. Büyükelçinin sözlerine göre Türkiye’nin Ermenistan’la normal ilişki kurması için, Azerbaycan topraklarının işgaline son vermesi şarttır. Türkiye’nin Ermenistan’la ilişkilerinin iyileştirilmesi yönünde yapılanlar, sadece komşuluk ilişkileri olarak değerlendirilmelidir. Türkiye komşularıyla her zaman iyi ilişkiler kurmak istiyor. Suriye ile sorunumuz vardı, ama bugün Suriye ile çok iyi ilişkilerimiz var. Yunanistan’la da ilişkilerimiz son 5-6 yıldır çok iyidir. Komşumuzdur, ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz. Çünkü komşu devamlı, bizimle yaşayan insanlar demektir. Onlarla ilişki kurmak gereklidir. Ama her şey uluslararası normlara, prensiplere uygun olmalıdır. Bunun için buradaki sorunların çözülmesi gerekir. Ermenistan’ın işgal ettiği topraklardan çıkması gerekir. Çünkü BM de Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü tanıyor, Türkiye de tanıyor. Biz barış istiyoruz. Burada barış olursa, Ermenistan da gelişir. Biz kimsenin kötü olmasını istemiyoruz.

Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.