Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İsrail' de Seçim Vaadi: Hamaslılara Suikast!

Kanla beslenen siyonist rejimde Gazze operasyonuyla aşırı sağın oyları artınca, iktidar partisi "Hamas liderlerine suikast yapacaklarını" söyleyerek atağa kalktı! 

28 Ocak 2009
İsrail' de Seçim Vaadi: Hamaslılara Suikast!

İsrail'de 10 Şubat'ta yapılacak parlamento seçimleri öncesinde siyasi liderler son kozlarını ortaya koyuyor. 22 gün süren ve yaklaşık 1300 kişinin yaşamına mal olan Gazze savaşı, operasyonu başlatanlara değil, muhalefete yarayınca iktidardaki Kadima Partisi başkanı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ses tonunu yükseltti.

İsrail Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz da başta İsmail Haniye olmak üzere Hamas'ın siyasi kanat sorumlularını suikastla tehdit etti. Esir asker Gilad Şalit ile ilgili konuşan Mofaz "Gilad gün ışığı görmediği sürece siz de gün ışığı görmeyeceksiniz. O özgürlüğüne kavuşmadığı sürece siz ve arkadaşlarınız da özgür olmayacaksınız. Şeyh Yasin'in, Rantissi'nin yanına sizi göndermekte tereddüt etmeyiz" diyerek öldürülen Hamas liderlerine gönderme yaptı.

'BİBİ' ÖNDE

Mofaz'ın sözleri İsrail basınında anketlerde Livni'nin oy kaybetmesi üzerine sertlik yanlısı görünerek oy toplama çabası olarak değerlendirildi. Öte yandan Likud Partisi lideri 'Bibi' lakaplı Benjamin Netanyahu anketlerde önde giderken diğer aşırı sağcı muhalefet partisi Şas'tan kendisine destek geldi.

Eli Yishai yaptığı açıklamada Netanyahu'nun bir sonraki başbakan olabileceğini açıklarken Savunma Bakanı Ehud Barak'ın da görevini sürdürmesi gerektiğini belirtti. Livni ise "Bu günahkâr birlikteliğin ne olduğu ortada" diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: Ajanslar

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.