Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Obama, Ortadoğu Politikasını Değiştirmeyecek!

Amerikalı ünlü yazar ve düşünür Noam Chamsky, Amerika?nın yeni başkanı beyaz saraya gelmekle Ortadoğu durumunda hiç bir değişiklik yapmayacağını açıkladı. 

28 Ocak 2009
Obama, Ortadoğu Politikasını Değiştirmeyecek!

Amerika’nın yeni başkanı ve Ortadoğu politikaları hakkında Press TV’ye açıklamada bulunan Noam Chamsky, Obama başkanlığı döneminde başta Filistin ve İsrail olmak üzere Ortadoğu bölgesinde hiç bir olumlu gelişme yaşanmayacağını, çünkü onun da bir önceki başkan, yani Bush gibi İsrail’in Ortadoğu bölgesindeki egemenliğini ‘demokrasi’ olarak nitelediğini kayetti.

Chamsky, Filistin ve İsrail sorununun bir tek çözüm yolu olduğunu, bunun da Amerika’nın kayıtsız şartsız desteğini arkasına alan İsrail’in işgal altındaki topraklarda işlediği cinayetleri durdurmak olduğunu, fakat bunun siyonistlerin gündeminde yer almadığının anlaşıldığını vurguladı.

Amerikalı düşünür, Amerika yönetiminin dünya sorunlarına diplomatik çözüm getiremediğini de belirterek Washington yönetiminin İsrail’in Gazze şeridinde kullandığı ölümcül silahlara tepkisiz kalmasını eleştirdi.

Obama’nın İran’ın nükleer programı hakkındaki görüşüne de değinen Chamsky, Obama’nın İran hakkındaki açıklamalarının Hillary Clinton gibi gerilimli olmadığını, ancak her ikisinin de açıklamalarında aynı amacı takip ettiğini sözlerine ekledi.

FHA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.