Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz'den Diyanete Cevap

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Kanal D Anahaberde Diyanete yanıt verdi:Caferi imamları Diyanetin kadrosu yaparak değil, kendi hiyareşik yapımızı kururak ve Cumhurbaşkanlığına bağlı bir başkanlık yapısının oluşmasını istiyoruz dedi.  

19 Aralık 2008
Özgündüz'den Diyanete Cevap

 Zaman Gazetesinde yayınlanan aşağıdaki haberle ilgili Gazete Muhabiri İsa Yazar′la yaptığımız görüşmede, Haberin kaynağının Diyanetişleri yetkilileri olduğunu söyledi. Haberin basına sızdırılmamasının da istendiğini belirten Zaman Muhabiri, haberi okuyanların bundan neyin amaçlandığını göreceklerini söylerken, Diyanet Basın sorumlusu bunun asılsız olduğunu idda ederek, diyanetin bu tür bir projesinin olmadığını söyledi. Basın sorumlusu konuyla ilgili açıklama yapılacağını da sözlerine ekledi.

Basına yaptığı açıklamada  konuyu değerlendirenTürkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz :"Sayın Diyanetişleri Başkanı Ali Bardakoğlu geçen yılda bir şey demişti Caferileri de kazanacağız. Biz bu ülkenin kayıpları değiliz. Diyanet önce kendi maaşlı kadrolarını vahhabi tekfirci anlayıştan kurtarsın bizim için asıl tehlike olan o ve şehleri müritleri durumuna gelen imamlardan kurtarsın ülkeye kazandırsın sonra bizi kazansın. Bize göre kadroya alma çabası asimilasyon çabasıdır. Diyanetin kadrosu yaparak değil, kendi hiyareşik yapımızı kururak ve Cumhurbaşkanlığına bağlı bir başkanlık yapısının oluşmasını istiyoruz dedi.

Bizim devlet memuru olmak sorunumuz değil, yüzlerce devlet memuru var bizim camiadan. Bizim sorunumuz bu günkü diyanetin kadrosu olursak uzun vadede değil orta vadede asimilasyon demektir.

Siyasi olarak Caferiler Türkiye′ye yakın, Türkiye′nin merkezine yakın. Merkezdeki partilerden hangisi bizim seçme gibi seçilme hakkımızıda tanırsa ona daha yakın oluruz. Diye konuştu.

 

 Özgündüz; İstanbul`da ard arda yaşanan cami yangınları karşısında vatandaşları provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyardı.

son günlerde istanbulda da cami yangınları, Bazı güçler yeni bir provakasyon çabası içine mi girdi?` sorusunu akıllara getirdi. Bu yangınlarla ilgili değişik kesimlerden ortak tepki geliyor. Yapılan çağrılar da  Provakasyonlara gelmeyin` yönünde gerçekleşiyor.

Türkiye Caferileri lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ  her kesimden vatandaşları dikkatli olmaya ve provakasyonlara gelmemeye çağırdı. Türkiye`den biten sağ-sol çatışmasının yerine etnik çatışmaların çıkmasını arzulayanların boş durmadığını vurgulayan Özgündüz, Bir etnik çatışmayı zinde tutmak isteyen emperyalistler mezhebi çatışma çıkarmayı planlıyorlar.  Muhtemelen  camiye molotof atan eller cem evlerinde saldırıcak. O yüzden her dinden, her mezhepten vatandaşlarımız çok dikkatli olmalı. Bu gemide hep birlikte yaşıyoruz. Bu gemiyi batırmak kimseye yarar getirmez` dedi.

 

Videoyu izlemek  için Tıklayınız

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.