Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Bölgeyle ilgili tespitlerinde çeşitli eleştiriler aldığını belirten Özgündüz, eleştirilerinde ülkesinin yanında olduğunu vurgulayarak; “Kimden yana olmadığımı da söyleyeyim mi? Ben Amerika'dan, İsrail'den yana değilim. İsrail'i rahatlatmanın peşinde değilim. Suriye'de İsrail uşağı bir rejim kurulmasından yana değilim.

Irak'ın bölünüp, parçalanmasından, emperyalizmin BOP projesinin gerçekleştirilmesinden yana değilim. Ülkemin ırk ve mezhep üzerinden gerilmesinden yana değilim. Bölgede emperyalist ve siyonistlerin tam da aradığı-istediği-planladığı mezhep savaşı çıkarmaktan, mezhebi ittifaklar kurmaktan yana değilim. Bu kadar açık ve net. " dedi.

"Benim ülkemin hayrı-salahı-felahı bölgede dostluğa katkı yapmasındadır, kardeş öldürmesinde değil. Canileri ülkemin üzerinden başka ülkelere gönderip, terör ihraç etmek değil, Suriye'yi yerle yeksan etmek değil. Bunlar bize yakışan şeyler değil. Irak'ta Şii-Sünni fitnesi yaratmak değil. Bu bize yakışmaz." diyen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, bu milletin tarihte yüzüne kara leke sürülmüş olarak yer almasına razı olmadığını belirterek; "Benim ülkemin büyüklüğüne, benim ülkemin saygınlığına yakışmaz. Benim, ülkemin ve milletimin yarın tarih önünde yüzü kara bir şekilde hesap verme durumuna gelmesine gönlüm el vermiyor.  

Barıştan yana, barışa ön ayaklık eden, Bahreyn'de çözüm üreten, Suriye'de barışçıl çözüm üreten bir ülke görmek istiyorum. Kimden yana olayım? Kimden yanayım ben? Ülkemden yanayım, yönetimden yanayım. Milletimi Amerika'nın BOP projesinin maşası olarak görmek istemiyorum. Bu kadar açık ve net. Kimden yanasınız? İşte benim yandaşlığım bu. " dedi.

Özgündüz, Irak'ta terör eylemlerinin odağı olan Haşimi'ye kucak açılmasının ve ülkemizde beslenmesinin terörü desteklemek manasına geldiğini belirterek, Irak'ın toprak bütünlüğüne ve siyasi iradesine saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı. Özgündüz; "Taraf olma noktasında ben bir terörist başı olan Tarık Haşimi'den yana değilim. Onun benim ülkemde beslenmesinden, ağırlanmasından yana değilim, teröristi desteklemek ülkeme yakışmaz.  

Dün Kerkük kırmızı hattı, şimdi aksi kırmızı hat olmuş. Bu çelişkilerden yana değilim. Arap’ı koruyacak yirmiden fazla tane Arap ülkesi var, Kerkük'ü korumak sadece bize kalmıştı, Kerkük'ü şimdi biz başkalarına altın tepside sunuyorsak, bu milli menfaatimizle nasıl örtüşür? Kerkük Türk'ün elinde olsa biz ondan istifade edemeyiz, ama başkalarına bahşedersek onlardan istifade ederiz, bunu nereden çıkarıyorsunuz?

Amerika gelip bölgede bir bölge oluşturacak, seni de ona stratejik ortak edecek ve onun petrolünden sen yararlanacaksın, buna kargalar güler. Amerika bizi zengin etmek istemiyor, hatta Amerika bölgede kendi ayağının üstünde durabilecek takati kalmış bir tek İslam ülkesi görmek istemez.

Siz millete sorun bakalım, milletin kanaati bu konuda nedir. Amerika bizim iyiliğimizi ve güçlenmemizi mi istiyor? Hangi akla hizmettir bu? " dedi.

Özgündüz son olarak, ABD ve diğer şeytani istihbaratın, istihbarat bilgileriyle oynayarak İslam ülkelerine farklı bilgiler gönderilmesini sağladığını, bunun da İslam ülkelerinin yanlış pozisyon almalarına neden olduğunu belirterek sözlerini tamamladı; "İşte bunlardan dolayı biz diyoruz ki yanlış yöndesiniz. Kendinizi düzeltin. Sapkın değilsiniz, ben o kanaatte değilim, ama yanıltılıyorsunuz.  İstihbarî bilgilerinizde de sizi yanıltıyorlar. İstihbaratınız size yanlış bilgi vermiyor, ama düşman, o büyük şeytan öyle bir tuzak kuruyor ki, size bilgi akıyor, ama bilgiyi veren kasıtlı olarak yanlış bilgi veriyor. Orada yanıltılıyorsunuz. Sadece Türkiye değil bu konuda yanıltılan, bütün İslam ülkeleri, İran da dahil buna yanıltılıyorlar. Sanıyorlar ki bir şey keşfettiler bilgi elde ederken, oysa ki şeytan istediği için o bilgi ona ulaşıyor, ona göre tedbir alınınca da sonuç doğal olarak bizim hayrımıza olmuyor.

Allah bütün müslümanlara basiret, dirayet, feraset, sadakat, iman ve mutmain kalp versin."

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.