Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Müminlerin emiri, Şah-ı Merdan İmam Ali'nin (a.s) mübarek viladetinin yıldönümü, Bağcılar İmam Ali Camii’nde büyük bir coşkuyla kutlandı. 

29 Ocak 2024
Şah-ı Velayet İmam Ali (a.s) Bağcılar'da Anıldı

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ak Parti İstanbul Millet Vekili Şamil Ayrım, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, CABİR Başkanı Ali Salmanlı, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Tuncay Otay’ın sunduğu program, Zeynebiye Camii alimlerinden Ehed Talan‘ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Program, Bağcılar İmam Ali Camii imamlarından Rıza Yeşil’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bugün çok özel anlamlı bir günde bir aradayız. İnşallah Rabbim tüm kardeşlerimizi Hz. Ali (a.s) efendimizin yolundan yürümeye, O’nun izinden gitmeye ve O’nun işaret ettiği doğrultuda hareket etmeyi nasip eylesin. “dedi.

Program Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün konuşmasıyla devam etti. Hz. Ali’nin (a.s) hakkında Ehl-i Sünnet’in en muteber saydığı kaynaklardan örnekler veren Özgündüz; “Cümlenizin bayramı mübarek olsun. Peygamberimiz buyurmuştur ki, kıyamet gününde kurtuluş istiyorsanız Ali Şia’sıyla birlikte olacaksınız. Kıyamet gününde kurtuluşa erecek olanlar Ali ve Şia’sıdır.

Muhabbet gönül işidir. Hz. Ali (a.s) sevgisi öyle bir güzelliktir ki, aynı güneşin yıldızları kaybettiği gibi bütün günahları kaybeder. İslam dünyasında bazıları hariç Ehl-i Beyt düşmanı var mı? Ehl-i beyt aşkı bu millete nakış nakış işlenmiştir. 
‘Lâ İlâhe İllallah Muhammeden Resulullah’ diyen herkes Müslüman ve kardeştir.
Şia kelimesi kötü bir kelime olsaydı, enbiya içerisinde peygamberimizin de atası İbrahim Halil’e (a.s) Allah o unvanı takmazdı. Şia kelimesi öyle küfür gibi bir kelime değildir. Keşke az da olsa Şia olabilsek. Biz bununla ancak iftihar duyarız, ama günümüzde hala Şia kelimesini kötü bir şeymiş gibi yutturmaya kalkanlar var. Bunu yapanlar Kur’an ve Resule muhalefet ediyorlar.” dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “İmam Ali efendimizin İslam’ın yaymasında çok önemli görevleri olmuştur. Hz. Ali (a.s) efendimiz peygamberimize suikast yapılacağı zaman İslam uğrunda canını ortaya koyup yatağında O’nun yerine yatandır.” dedi.

Anma programında Azerbaycanlı ünlü Ehl-i Beyt meddahı Seyyid Taleh Boradigahi ilahileriyle coşkulu anlar yaşatırken, program pasta kesiminin ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.