Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Hz. Peygamber’in (sav) yiğit amcası Hz. Ebu Talib (as) ve cefakeş eşi Hz. Hatice (sa) vefat yıldönümleri ve Meb'as Günü programı, İkitelli'deki Hz. Ebu Talib Camii'nde anıldı. 

04 Şubat 2024
Risalete Emek Verenler Programı İkitelli'de Düzenlendi

Anma programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ş. Ali Salmanlı, CAFERİDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı Seyyid İbrahim Güneş, CABİR alimleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve Ehl-i Beyt dostları katıldı.

Ali Adar’ın sunduğu program, Ehl-i Beyt Alimi İsrafil Demirtekin‘in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program, İkitelli'deki Hz. Ebu Talib Camii alimlerinden Hüseyin Çaça ve Musa Ertik’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Hz. Ebu Talib (as) ve Hz. Hatice’nin (sa) hakkında Ehl-i Sünnet ve Ehl-i Beyt’in en muteber saydığı kaynaklardan örnekler vererek “Hz. Hatice ve Hz. Ebu Talib bu dine iman etmekle kalmamış, bu din uğrunda çok bedeller ödemiştir. Hz. Ebu Talib, peygamberimizin uğrunda her şeyini ortaya koymuştu.

Hz. Ebu Talib ‘İslam’a bedel ödenip, kurban olunacaksa ben olmalıyım’ demişti. Bizler Onları örnek almalıyız. Ümmet-i Muhammed olarak karar vermeliyiz artık, bu dini sömürü aracı olarak mı kullanacağız, yoksa bu din uğrunda emek mi vereceğiz? Hz. Hatice ve Hz. Ebu Talib, bize bu din uğruna her şeyin nasıl feda edileceğini öğretti. Onları selamlarken birde kendimizi hesaba çekmeliyiz. Bizler onların tarafındayız. Ümmet-i Muhammed olarak, dünyaperest Ebu Leheb’in yanında olmayı bırakın artık. Bizler Hz. Ebu Talib’in tarafındayız.” dedi.

Anma programında İkitelli Hz. Ebu Talib Camii Kız Korosunun okuduğu şiirlerle duygu dolu anlar yaşatırken, program dağıtılan ihsan yemeğinin ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.