Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

13 Ekim Cuma günü Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, gündeme ilişkin konulara değindi. 

14 Ekim 2023
Özgündüz, “Coğrafyayı Değiştireceklermiş!”

Özgündüz Cuma Hutbesi’nde; “Gazze’de yaşananlara vicdanımız sızlıyor, gayretimiz, insani ve İslami sorumluluğumuz bizi rahat bırakmıyor. İsrail hiçbir insan hakları ve uluslararası kural tanımadan Gazze’de sivil halkın üzerine bomba yağdırmaktadır. Dünyanın sözüm ona insan hakları, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi güzel tabirlere sahip çıkan Avrupa Bilirliği ve Amerika, zalimden, zorbadan, işgalciden ve soykırımcıdan yana resmen taraf olmuştur. Birleşmiş milletleri bile parasıyla susturan, İslam liderliğine oynayan ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nı parayla satın alan Al-i Suud’dan da bir ses yok. Müslümanlar olarak gayri müslim dünyadan neden bir tepki bekliyoruz ki? Aslında sormamız gereken şu; 2 Milyar Müslüman’ın kardeşleri neden suskun? Arap gayretiniz nerede kaldı? Gazze’de sizlerin soydaşları, mezhepdaşları soy kırıma tabi tutulup, başına bomba yağdırılmaktadır. Neden sesiniz çıkmıyor?

İsrail coğrafyayı değiştirecekmiş! Bunu rahatça söyleyebiliyorlar. Çünkü emperyalizm İsrail’in arkasında açık ve net bir şekilde durmaktadır. Acaba Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yapabileceği bir şey yok mu? Birileri Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmektedir. Bu soykırıma karşı azdan çoktan bu ülkenin ve devletinin yöneticilerinden başka kimin sesi daha çok çıkmaktadır. Cephenin en önünde soydaşları dursun, biz de ülkece arkasından gelelim. Türkiye’nin politikası da, doğru olanı da budur.

"Mehmetçik Gazze'ye" sloganlarını atanlara diyorum, tahrik etmeye gelince mangalda kül bırakmıyorsunuz! Sizin elinizi tutan mı var? Buyurun gidin en ön safta savaşın. Bu soykırımda elbette sesiz kalmayacağız. Bizim tarafımız açık ve net bellidir. Biz kardeşimizi ite kurda yem etmeyiz! Gazze’de adı Muhammed, Ali, Hasan olan çocuklar öldürüyor. Onların ne günahı var? 

Bizler için Filistin’in kurtuluşu Karabağ’ın kurtuluşu kadar önemlidir. İslam topraklarının kurtuluşu için mücadele veren kardeşlerimizin yanındayız destekliyoruz. Kardeşimiz de olsa teröristlerin yanında da değiliz. Bizler bağımsızlık, istiklal ve kurtuluş mücadelesi verene de terörist demiyoruz.

Allah İsrail’i ve onu şımartan emperyalistleri kahretsin. Bizim gönlümüz orada ezilen mazlumlardan yanadır. Allah’ım onları bu beladan kurtar. Onların hiçbir hakkını gözetmeyen zalimleri yok eyle.  Bu iş gönüllü ordularla olacaksa eyvallah. Beni lütfedip İsrail’le savaşsan gönüllü ordunun en başına yazsınlar. Gitmezsem namerdim!” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.