Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Hz. Ebu Talib Camii Gençliği (HEG) tarafından, İmam Hüseyin'in (a.s) Kerbela şahidi ve Şam harabelerinde can veren küçük kızı Hz. Rugayye (s.a), şehadet yıldönümünde İkitelli Çınar Koleji Kampüsü’nde anıldı. 

20 Ağustos 2023
Hz. Rugayye (s.a) İkitelli’de Anıldı

Anma programına, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş, Zeynebiye Camii Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CABİR Âlimleri, CAFERİDER ve ZHGM Yönetim Kurulu Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Sunuculuğunu Nurhayat Yılmaz’ın yaptığı program, Bedir’den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve Ehl-i Beyt âlimi Muhammed Karaduman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından program Hz. Ebu Talib Camii Derneği Başkanı Cemal Çoşkun’un hoş geldiniz konuşmasıyla devam etti.

“Hz. İbrahim’in sesini kıyamete kadar tüm nesillere duyuran yüce rabbimiz Hz. Hüseyin’in de (a.s) sesini tüm nesillere duyurmuştur.”
Anma programından konuşan Hz. Ebu Talib Camii İmamı Hüseyin Çaça, “Bizler bugün burada Hz. Hüseyin’in (a.s) Kerbela’da ki masumiyetinin üzerinden 1384. yıl geçmesine rağmen O’na Lebbeyk Ya Hüseyin! diyerek yanında olduğumuzu ilan etmek için toplandık. Ehl-i Beyt sevgisine karşı tüm engellemelere rağmen 2 milyar Müslümanın kalbinde Ehl-i Beyt sevgisi taht kurmuştur. Kerbela’da Hz. Hüseyin (a.s) kıyamete kadar gelecek olan tüm özgür vicdanlara seslenmiştir. Bu çağrı Kur’an’ı, ilahi ve insani değerlerle yaşamamız ve benimsememiz içindi. Peki, Hz. Hüseyin’i (a.s) kim duyacaktı? Hz. İbrahim’in sesini kıyamete kadar tüm nesillere duyuran yüce rabbimiz Hz. Hüseyin’in de (a.s) sesini tüm nesillere duyurmuştur.” dedi. 

Program Fatma Zehra Yılmaz’ın Hz. Rugayye (s.a) için okuduğu duygusal şiirler ve Ehl-i Beyt meddahı Recep Ali salman ve Uğur Ali Tuncay’ın okuduğu mersiyelerle devam etti.

Anma programında konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında, “Hz. Zeyneb (s.a), Hz. Ali’nin (a.s) feth edemediği Şam’ı feth ederek, Yezid’i sarayında esir etmiştir. Hz. Zeyneb (s.a), Yezid’in veliahtını da Yezid’e karşı etmiştir. Bunların hepsini Hz. Zeyneb (s.a) başarmıştır. Bu hareket hedefli ve stratejik bir çıkarmaydı. Bu hedef başarılı olarak Yezid’i dize getirmiştir. 

Müslümanlar olarak ezadarlık edip, dini bir program mı yapacaksınız? O zaman her şeyiniz ölçülü olmalıdır. Özellikle din adına bir şey yapacaksanız bir hedefiniz olmalıdır. Şimr Hz. Hüseyin’i (a.s) neden öldürdü? Şimr Hz. Ali’nin (a.s) askeriydi. Dünya malı ve dünyevi çıkarlar için Hz. Hüseyin’in (a.s) kanı üzerinde hesaplar güdenin Şimr’den ne farkı var? Hz. Hüseyin’i (a.s) unutturmayacağız ama bunu derken de bizim tutarsız hareketlerimiz Hz. Hüseyin’e (a.s) baş kakısı olursa işte o zaman ihanet etmiş olurmuşuz. 

Sizler kan akıtmak yerine, kan vererek nice hayatlar kurtardınız. Sizin bu hareketiniz Aşura günü İran’da, Azerbaycan’da, Pakistan’da ve Afrika kıtasında gerçekleştirilmektedir. Sizce ben Hüseyinciyim diyerek kan akıtarak vahşet görüntüleriyle insanları Hz. Hüseyin’den (a.s) ürkütmek mi bu misyona uygun, yoksa insanlığa kan vererek can kurtarmak mı?

Hedef, gönül, duygu ve el birliği içerisinde bizde Zeynebiyeliler olarak Hz. Zeyneb’den (s.a) sonra o bayrağın yere düşmesine izin vermeyeceğiz. Bedenimizde can oldukça o bayrağı taşıyacağız ve taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

Anma programı Hz. Ebu Talib Camii gençliğinin hazırladığı tiyatro gösterisiyle son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.