Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

İmam Hüseyin (a.s) şehadetinin üçüncü günü nedeniyle Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

30 Temmuz 2023
Zeynebiye’de İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin Üçüncü Günü

30 Temmuz Pazar günü Zeynebiye Camii İmamı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Merasimde konuşan Karakuş, “Bugün şehadet ve esaret kafilesi, Kerbela’dan Kufe’ye çıplak develer üzerine bindirilerek götürüldüler. Bugünler onların musibet ve acı günleriydi. O musibete melekler bile dayanamazdı. Bu kafilenin içerisinde en başta Allah’ın iki hücceti olan, İmam Zeynel Abidin (a.s) ve İmam Muhammed Bakır (a.s) vardı. O hüccetler korunmalıydı. Hz. Zeyneb (s.a) Ubeydullah’ın sarayında beni öldürmeden O’ları öldüremezsiniz demişti. Şam’a esir olarak toplamda kırk kişi gönderildi. O esirlerin tamamı ise peygamberimizin Ehl-i Beyt’i idi.” dedi.

Karakuş'un konuşmasının ardından okunan mersiyelerle İmam Hüseyin (a.s) âşıklarını gözyaşlarına boğuldu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.