Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı 

Caferi Âlimler Birliği (CABİR) ve Cem Vakfı tarafından düzenlenen İslam tarihinin en önemli günlerinden biri olan Gadir-i Hum bayramı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. 

10 Temmuz 2023
Gadir-i Hum Bayramı Halkalı'da Kutlandı 

Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Kaymakamı Mehmet Tunç, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi Hassan Dideban, Zeynebiye Derneği Başkanı Ali Şahintekin, CAFERIDER Başkanı Hasan Babur, ZHGM Başkanı İrfan Tuncay, ATADER Başkanı Bedri Buyruk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ve binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.

Sunuculuğunu Muhammed Çaça’nın yaptığı program, Bedir’den Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye, Çanakkale'den 15 Temmuz ve Karabağ Şehitlerine kadar tüm şehitler için yapılan saygı duruşu, İstiklal marşı ve Zeytinburnu İmam Caferi Sadık Camii İmamı Hüseyin Tunç’un Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Program Caferi Âlimler Birliği (CABİR) Başkanı Ali Salmanlı’nın selamlama konuşmasıyla devam etti. Salmanlı konuşmasında; “Eğer bir insan peygamberimizin bütün emirlerine tabi olmayıp, onları uygulamayıp ve onun sevgisini içtenlikle sindirmemişse demek ki o insanın kalbine iman girmemiştir. Dolayısıyla bizler bugün burada bu niyet ve şuurla buradayız. Yüce Allah bizlerden peygamberimizin peygamberlik ücretinin karşılığı olarak Ehl-i Beyt sevgisini istemiştir. Bizler bugün o sevgimizi ortaya koymak için bu salonda toplanmış bulunmaktayız. Bu bayram İslam’ın en büyük bayramıdır. Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

“Allah’ın büyük bayramı olan Gadir Hum günümüzde geri planda kalmıştır.”

Cem Vakfı Alevi İslam İnanç Hizmetleri Başkanı Hayrettin Derun programda yaptığı konuşmasında; “Peygamberleri ve elçileri Allah tarafından seçildiği gibi, imamlar da Allah tarafından seçilmiştir. Bu yüzden yüce peygamberimiz Zilhicce ayının 18. günü Gadir-i Hum çölünde Yüce Allah’ın emrini yerine getirdi ve Hz. Ali'yi (a.s) Allah'ın velisi olduğunu ilan etti. O yüzden bugün Allah’ın en büyük bayramlarındandır.
Allah’ın büyük bayramı olan Gadir Hum günümüzde geri planda kalmıştır. Diğer dini bayramlarımız kadar önem verilmemiştir. Bizlerin de bu konuda eksiklikleri olmuştur. Bu büyük Gadir Hum bayramının kutlanmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Bu bayram sevginin, hoş görünün, kardeşliğin bayramıdır. Hepinizin bayramını kutlar saygılar sunarım.” dedi.

“Hz. Ali (a.s) Kur'an-ı Natık’dır.”


Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz törende yaptığı konuşmada; “Bugün peygamberimizin Gadir-i Hum çölünde yüz yirmi dört bin hacının vasıtasıyla Hz. Ali’nin (a.s) velayetini kendi velayetiyle özleştirip ilan ettiği gündür. Peygamberimiz Hz. Ali’yi (a.s) vasisi olarak ilan etmesinin ardından oradaki delegasyon bizim yerimize saf tutarak Hz. Ali’yi (a.s) tebrik etmiştir. 

Bazı cahiller Gadir-i Hum olayını kökten inkâr ediyorlar. Bu olayı inkâr edenler Kur’an-ı Kerimi de inkâr etmiş olur. Çünkü hiçbir olay bundan daha çok kaynakta ve sahabeden bize nakil olunmamıştır. Gadir-i Hum Şia uydurmasıymış! Gadir-i Hum Ehl-i Sünnet’in binlerce kitabı ve eserinde yer alan bir hadisedir. Bu olayı birinci kuşaktan yüz onun üzerinde sahabe nakletmiştir. O yüz onun üzerinde olan sahabenin içerisinde de; Hz. Ömer, Hz. Ebubekir, Ayşe annemiz, Talha, Zübeyir, Ebu Hureyre ve İstanbul’umuzu bereketlendiren Ebu Eyyûb el-Ensarî gibi bir sürü sahabe de vardı. Bu saydığım isimler Şia’mıdır? Peygamberimiz Hz. Ali’yi (a.s) ve Şia’sını cennetle müjdelemiştir. Kevser havuzunun başında Ali dostları yüzleri ak, gönülleri pak şekilde susuzluklarını Hz. Ali’nin (a.s) eliyle giderecekler. Hz. Ali (a.s) düşmanları ise boyunlarına boyunluk vurularak öfke, kin ve pişmanlık dolu bir şekilde gelecek ve bu sudan mahrum kalacaklar. İşte kıyamet günü ali dostlarının ve düşmanlarını hali böyle olacak. 
Ali Şia’sı demek bir tayfa demek değildir. Hz. Ali (a.s) gibi düşünmek, yiğit olmak, adam olmak, insanı kâmil olmak, doğru olmak, cömert olmak kötü bir şey midir? Ümmetin diğer üyeleri birbiriyle kıyaslanabilir ama, Ehl-i Beyt’le hiç bir kimse kıyaslanamaz.

Müslümanlar kendinizi kandırmayın. Namaz kılınca yaptığınız bütün kötü şeyler affolunmuyor. O kıldığınız namazı pak elbiseyle kılacaksınız! Başkasının hakkı olan elbiseyle kıldığın namaz beş para etmez. Haram yoldan elde ettiğin evde kıldığın namaz batıldır. Namazın namaz olmadı ki, seni de kurtarsın. Ali muhibb-i de, Yezit ve Muaviye gibi yaşayanları kurtarmaz. Eğer kurtuluşa ermek istiyorsanız Ali gibi yaşayacaksınız. Bir kısmımız namazla, bir kısmımız da Ehl-i Beyt aşkıyla kendimizi kandırıyoruz. Ölüm yatağında Hz. Ali’nin (a.s) bize tavsiyesi Kur’an-ı Kerime amel etme noktasında kimse sizin önünüze geçememelidir. Ama ne yazık ki, Kur’an-ı Kerime amel etme noktasında yapılan araştırma şunu gösteriyor ki, Müslüman ülkeler haçlı ülkelerin çok daha gerisinde kalmıştır.

Kur’an-ı Kerimi sadece namaz olarak adlandırırsanız ne yazık ki, sonucunda da bu duruma düşerseniz. Ümmeti Muhammed! Kur’an-ı Kerime amel etme noktasında kimse sizinle yarışamamalı. Bütün kâinatın ilminin olduğu bu Kur’an-ı Kerim’in sadece namazını mı anladınız? Kur’an-ı Kerim de sadece iki tane mi ayet var? Hz. Ali (a.s) Kur'an-ı Natık’dır. Kim Kur'an-ı hayatına hâkim kılarsa işte Alevi ve Ali Şia’sı O’dur ve onlar her zaman üstün geleceklerdir. Hiç bir zaman geri kalmayacaklar. Allah bizleri Hz. Ali’nin (a.s) yolundan gitmeye muvaffak etsin.” dedi.

Ayrıca programda CAFERİDER Başkanı Hasan Babur şiirleriyle, Zakir Bektaş Çolak deyiş ve methiyeleriyle, Ehl-i Beyt Meddahı Mesut Gufrani okuduğu methiyelerle, Kum Sanatçısı Oğuz Kızıklı da sergilediği kum sanatı gösterisiyle alanda coşku dolu anlar yaşattı. Program kutsal topraklara yapılan çekiliş töreniyle son buldu.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.