Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 16 Muharrem

Muharrem ayının on altıncı günü, Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş’un hutbesiyle feyzlendi. 

14 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 16 Muharrem

14 Ağustos Pazar günü Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Matem merasiminde konuşan CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccad Karakuş; “İmam Hüseyin (a.s)’in şehadetinin yedinci gününde bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kerbela’da tekbirler ile Peygamberimizin evladını katlettiler. Peygamberimizin getirdiği din o dönem öyle bir hale gelmişti ki, o dinden bir eser kalmamıştı. İmam Hüseyin (a.s) bu durum hakkında şöyle buyurmuştur; “ Yezid gibi birisi İslam’ın başında olursa, o zaman İslam’ın Fatiha’sını okumak gerekir." Peygamberimizin getirmiş olduğu İslam dini ile şuan yaşadığımız dinin birbiri ile ne kadar örtüşmektedir veya ne kadar uzaklaşmıştır, bunu İmam Mehdi (a.f) zuhur ettiği zaman göreceğiz.”dedi.

Karakuş’un ardından Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan mersiyeleriyle Ehl-i Beyt âşıkları gözyaşlarına boğuldu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.