Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 11 Muharrem

Muharrem ayının on birinci günü Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın hutbesiyle feyzlendi. 

09 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 11 Muharrem

9 Ağustos Salı günü Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan’ın imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Matem merasiminde konuşan Talan;“Allah-u Teâlâ Ehl-i Beyt sevgisini kalbimizden eksiltmesin. Hz. Hüseyin (a.s)’i Kufe’ye çağıranlar, verdikleri sözlere amel etmediler. Amel etmedikleri gibi, Hz. Hüseyin (a.s)’in karşısında saf çektiler. Allah-u Teâla bizleri söz verip sözünden caymayan kullarından eylesin. Aslolan doğrularla beraber olmak değil, doğrularla beraber olmayı sürdürmektir. Ahde vefa etmenin anlamı budur. Şimr Sıffin savaşında Hz. Ali (a.s)’nin yanında, O’nun emrinde olan askerlerden birisiydi. Doğrunun yanındaydı, ama gün geldi ki, Hz. Hüseyin (a.s)’in mübarek başını kesen O oldu. Önemli olan hakla beraber olmak değil, hak ile her zaman yürüyebilmek ve sonuna kadar hak ile olmaktır. Allah-u Teâla bizleri doğruluktan ayırmasın. Aşura’dan sonra Hz. Zeyneb (s.a) esarete gidecekti. Hz. Zeyneb (s.a) için belki de o yollar zor değildi ama, Peygamberin gelinlerini, torunlarını ve ashabını ıstırap hallerini o yolda nasıl görmeyi tahammül edecekti.” dedi.

Talan konuşmasının ardından okuduğu mersiyelerle İmam Hüseyin (a.s) âşıklarını gözyaşlarına boğdu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.