Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 12 Muharrem

Muharrem ayının on ikinci günü, Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Hüccetül İslam vel Müslimin Mehdi Muhibbi’nin hutbesiyle feyzlendi. 

10 Ağustos 2022
Zeynebiye'de 12 Muharrem

10 Ağustos Çarşamba günü CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş’un imamlığında kılınan akşam namazının ardından, gerçekleşen matem merasimine Ehl-i Beyt âşıkları büyük ilgi gösterdi.

Matem merasiminde konuşan Hüccetül İslam vel Müslimin Mehdi Muhibbi; “Bunu bilmenizi istiyorum ki, dünyadaki bütün Şia’lar Zeynebiye’nin düzenlediği merasimler ile övünmektedir. İmam Ali (a.s)’nin üç tane muharebesi olmuştur. Bu muharebelerin hepsi de Kur’an-ı Kerim ehli idi. Onlar Kur’an-ı Kerim okuyup Kur’ana kılıç çekmiştiler. Sizler İmam Hüseyin (a.s) matem merasimi tutarak Resulullah’ın hakkını eda ettiniz. İmam Hüseyin (a.s) için kimin gözünden bir damla yaş gelse unutmayın ki bu gözyaşları, Hz. Fatıma (s.a)’ya yetişecektir. İmam Hüseyin (a.s)’in mektebi marifet ve Kur’an-ı Kerim mektebidir. İmam Hüseyin (a.s)’in mektebi cehalet ile bir araya gelemez. ”dedi.

Hüccetül İslam vel Müslimi Mehdi Muhibbi konuşmasının ardından okuduğu mersiyelerle İmam Hüseyin (a.s) âşıklarını gözyaşlarına boğdu.

Matem merasimi Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.