Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem tv Genel Yayın Yönetmeni Mehdi Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “Zeynebiyede Şâm-ı Gariban” Paneli, 8 Ağustos Pazartesi Aşura akşamı saat 21.00’de başladı. 

08 Ağustos 2022
Zeynebiye'de Şâm-ı Gariban!

Zeynebiye Camii ve Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş ve Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’un konuşmalarını dinlediler.

Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında;“ “Ehl-i Beyti yâd etmek üzere bizi yeniden bir araya getiren rabbimize hamdolsun. Bugün Aşura’dan, Şam-ı gariban’a ilerliyoruz. Bazen Kerbela son gibi hatırlanıyor, final gibi. Aşura’dan önce Huseyni Kerbela olarak gördük. Aşura’dan sonrasında da Zeynebi Kerbela’yı görmekteyiz. Hz. Zeyneb (s.a) etraftaki kırka yakın yetim ve herkes Hz. Zeyneb (s.a) validemizin sorumluluğundaydı. Ve biz Hz. Zeyneb (s.a) o yeni misyonuyla görmeye başlıyoruz. Ve o misyonun belki de ilk en keskin sembolik anıydı. Hz. Zeyneb (s.a) Hz. Hüseyin (a.s) efendimizin başsız gövdesine ilerledi. İlerledi o kılıç ve bıçak yaralarıyla vücut tamamen lime, lime başı gövdesinden ayrılmış. Hz. Zeyneb (s.a) ona sarıldı sımsıkı, Resulullah’a seslendi, Ey Resulullah ceddim neredesin? Sana gökte melekler salat-ü selam ediyor, ama Hz. Hüseyin (a.s)’in yerde başı bir yerde gövdesi bir yerde. Kızların eşit edilmiş, üzerimize çöl rüzgârları esiyor. Sonra rabbine döndü, hamd var rabbiyle bir sunum var, Der ki, Allah’ım ey İbrahim’in, İsmail’in ve Muhammed Mustafa’nın rabbi zikr ettiği makamı üç nebi üzerinden nispetle saymıştı. Âlemlere rahmet diyebilirdi, cümle nebilerin rabbi, insanlığın rabbi diyebilirdi. Ama bu isimleri bu sırayla sayması birazdan zikre edeceği bir şeylerin bin yıllardır hazırlanmış, bin yılların bir vaadi olduğunu davayı zikredeceğini hissettiriyor." dedi.

Turgut’un ardından panelde konuşan CABİR Başkanı Ayetullah Seyyid Seccat Karakuş;“ Şam-ı Gariban’dayız. Bu gece gariplerin gecesidir, kimsesizlerin gecesidir. Al-i Resul’un zor gecesidir. Şam-ı Gariban ne zaman başladı? Şam-ı Gariban aslında Hz. Hüseyin (a.s)’in mübarek bedenin kumlar üzerine düştüğü ve mübarek başının kesildiği andan itibaren başladı. Bizler bu gece buraya Hz. Zehra (s.a) tesliyet vermek için geldik. İmam Hüseyin (a.s)’in Ehl-i Beyt’i zülcenah’ı kana boyanmış olarak ve atın eyerinin ters döndüğünü gördüklerinde çadırlardan dışarı çıktılar. O atın öyle bir inlemesi vardı ki, kadınlar çadırlardan saçlarını ve başlarını dağıtarak çıktılar. Ve İmam Hüseyin (a.s)’in şehit edildiğini anladılar. Hep birlikte İmam Hüseyin (a.s)’in kanının akıtıldığı yere doğru koşmaya başladırlar. Ve gittiklerinde gördüler ki, Şimr İmam Hüseyin (a.s)’in gögüsü üzeri oturmuş, elindeki hançerle İmam Hüseyin (a.s)’in mübarek boğazını kesiyordu. Şam-ı Gariban işte o andan itibaren başlamıştır.”dedi.

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Evrensel Aşura Matem Merasimi dolayısıyla; Cumhurbaşkanımız Reccep Tayyip Erdoğan’a, Siyasi parti genel başkanlarına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne, Küçükçekmece Kaymakamlığı’na, Küçükçekmece Belediyesi’ne, Tüm emniyet güçlerimize, Zeynebiye Tiyatro ekibine, Küçükçekmece Sağlık Müdürlüğü’ne, Kızılay yetkililerine, Medizeyn ekibine, Zeynebiye güvenliğe, Programda katkıda bulunun tüm dernek yetkililerimize, Basın ve medya mensuplarına, Panelimize katılan konuklarımıza, Misafirlerimizi ağırlayan yemek ekibimize, Afiş çalışması, alan ve ZHGM’ye, Tüm deste ekiplerimize, Küçükçekmece Belediyesi temizlik ekibine, Cem Tv ve Zeynebiye Tv’ye ve bu büyük organizasyonunda emeği geçen ve katılım sağlayan tüm halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

Kızılay’a kan verme noktasında tekrar rekor kırdınız. Allah her iki cihanda yüzünüzü ak etsin. Siz Zeynebiyeliler ülkemizin yücelmesi ve gelişmesinde bugüne kadar olduğu gibi ön ayak olursunuz. Ben bu yürüyüşün önderi olarak, dünya hesabı falan bu yola çıkmadım. Bu yürüyüş ve hareket, dünya atığı ve kalıntısı elde etmek için değildi. Dünya’nın tamamı Ehl-i Beyt’in nazarında ve yaşantısında çanak dibidir. Bu dünya haram yiyecek kadar değerli değildir. Bu dünyanın hepsinin Ehl-i Beyt’in önüne dökseniz, bu onları ancak iğrendirir. İmam Ali (a.s) iktidardan uzak olduğu dönemde bile iktidara yardımcı olmuştur. Bir taraftan da üretim yapmıştır. Onlarca bağ ve hurma ağacı dikmiştir.

Hz. Zeyneb (s.a) Yezid’in sarayında Süfyanilerin kökünü kesmiştir. Son halife II. Muaviye kürsiye çıktığı ve bir konuşma yaptı. Konuşmasında dedesini ve babasını yerden yere vurdu. Yezid’in oğlu II. Muaviye dedi ki, biliyorum ki babalarım ve dedelerim şuanda cehennemde yanmaktadırlar. Yezid’in oğlu bunları söylerken birileri de kalkıp Yezid’i zorla cennete göndermek istiyor. Asil necip Türk milleti Yezid’i cennetlik falan kabul etmezler.”dedi.

Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Hacı Zahir Mirzevi’nin mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Ayrıca panelde, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut’a Ayasofya’da sergilenen İmam Hüseyin (a.s) yazılı tablonun nakşedildiği hediyeyi etti.

Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.