Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CÂBİR'den Fitre Açıklaması

Kısa adı CABİR olan Caferi Âlimler Birliği gerçekleştirdiği toplantı sonucunda 2022 yılı fitre zekâtı bedelini açıkladı. 

07 Nisan 2022
CÂBİR'den Fitre Açıklaması

Bismih-i Teala

Caferi Âlimler Birliği'nin  (CÂBİR) Mübarek Ramazan ayı, fidye ve fitre zekâtı istişare toplantısı CABİR yönetimi 6 Nisan Çarşamba günü manevi bir ortamda gerçekleştirdi.

Toplantıda Şer'i mazeretinden dolayı oruç tutamayanlar için fidye asgari olarak günlük 15 TL ve bir aylık 450 TL ihtiyata uygundur. Mübarek Ramazan ayı Fitre zekâtı ise Ekmek üzerinden 40 TL, Pirinç üzerinden 45 TL, Hurma üzerinden ise 90 TL olarak belirlenmiştir.

Maddi durumu müsait olanların maddi durumlarına uygun olarak belirtilen rakamların üzerinde vermeleri daha iyidir.
Fitre Zekâtı Ramazan bayramında bayram namazı öncesi verilmelidir. Ancak şimdi vermek isteyenler borç niyetiyle verebilir bayram günü ise borç niyetlerini Ramazan ayı fitresine çevirebilirler.

Mübarek Ramazan ayında Yüce Allah tüm halkımızın ibadetlerini kabul buyursun. Tüm halkımızın yakınlaşan Mübarek Ramazan bayramını kutlar ülkemize barış, Kardeşlik, Sağlık, Sevgi ve esenlikler getirmesini dileriz. 

Caferi Âlimler Birliği (CABİR) 
6 Nisan 2022

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.