Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

CAFERİDER'in 8. Olağan Kongresi Yapıldı

Kısa adı CAFERİDER olan “ Caferilik İnancını Tanıtma, Eğitim ve Araştırma Derneği 8. Olağan Kongresi, CAFERİDER Onursal Başkanı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün katılımıyla 20 Şubat Pazar günü Halkalı Akoluk (Tekelti) Köy Derneği’nde yapıldı. 

22 Şubat 2022
CAFERİDER'in 8. Olağan Kongresi Yapıldı

CAFERİDER'in 8. Olağan Kongresi İstiklal marşı ve saygı duruşuyla başladı. Genel kurul divan başkanlığına Av Sinan Kılıç Divan Başkan Yardımcısı, Tuncay Otay, Nevruz Ali Ünlü yönetim kurulu oy birliğiyle seçildiler.
 
Toplanan genel kurulda yönetim kurulunun çalışma raporu değerlendirilip, yeni dönem çalışma programının ana hatları belirlendi. Üyelere madde halinde okundu.
Divan Başkanı Av Sinan Kılıç, isteyen herkese söz hakkı tanıdığı dilek ve temenni bölümünün ardından Yeni Yönetim ve Denetim Kurulları asıl ve yedek üyelerinin belirlenmesine geçildi.
Yönetim ve Denetleme Kurulları faaliyet raporlarının okunması ve müzakeresi, Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası, kesin bütçenin okunarak onaylanması, tahmini bütçenin görüşülerek onaylanmasının ardından, Divan heyetine mevcut yönetimin hazırladığı liste dışında bir başka liste iletilmeyince o liste kabul edilerek yeni yönetim ve denetim kurulları asıl ve yedek üyeleri belirlendi.
 
Kongrenin dilek ve temenniler bölümünde sırasıyla Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CAFERİDER Kurucu Başkanı Hacı Akyüz, Suca Kaçan, Aydın Çimen, Ali Adar, Erol Aydeniz, Hasan Salman duygu ve düşüncelerini, eleştiri ve önerilerini katılımcılarla paylaştılar. Birlik ve beraberlik mesajları verdiler. 
 

 CAFERİDER Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz CAFEARİDER’in 8. Olağan Kongresi’nde yönetim kurulu üyelerine selamlama konuşması yaptı. Özgündüz şunları söyledi: “Bu dernek hangi gerekçelerle toplumumuz tarafından tesis edilmiş, aynı cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi gibi bu derneğimizin de bir kuruluş felsefesi, hedefi vardı. Onları bence yazılı olarak; çok değerli kurucu başkanımız Hacı Akyüz kardeşimizle, değerli hukukçumuz Av. Sinan Kılıç’ın da iştirakiyle lüzum görürlerse ben de bulunurum ve de geçmişte kuruluş için canhıraş çalışan insanlarımızdan da davet ederek nasıl bir hedef üzerinde, hangi şartlarda kuruldu soruları cevaplamalıyız. 
 Bir tabela derneği değil ülkenin doğusundan batısından, yurtiçinden yurtdışından insanların katıldığı; taban desteğini almış bir dernektir. Kutlu olsun, muvaffak olsun inşallah. Dileğimiz budur.
 Yönetim hazırlanıp bu derneğin hedeflerine rehberlik etmelidir. Her yönetim kurulunun yasası da o şekilde olmalıdır. “Dernek ne hedefle kurulmuştur ne kadarını gerçekleştirmiştir ne kadarı daha gerçekleştirilmemiştir, neden gerçekleştirilememiştir ve nasıl gerçekleştireceğiz?” gibi soruların üzerinde durulmalıdır, tartışılmalıdır ve bu sorunların üzerine faaliyet gösterilmelidir. 
 Mektebimize yönelik, inancımıza yönelik zararlı eylem ve söylemlere karşı tedbir almak, zararları mektebimizden ve camiamızdan olabildiğince uzak etmek, defetmek birinci hedefimiz. Anayasadan ve hukuktan kaynaklanan haklarımızı da celp etmek, kazanmak, kazandırmak, mahrumiyetten kurtarmak. Yenilen haklarımızı, verilmekte imtina edilen haklarımızı alma mücadelesini yasal zeminde vermek ve bunu yaparken de milli birliğimize, toprak bütünlüğümüze zarar vermeden bu işi yürütmek ana hedeflerimiz arasındadır.” Dedi..
 

 CAFERİDER Kurucu Başkanı Hacı Akyüz de bir konuşma yaptı. Akyüz şunları söyledi; “Biz ayrıştırılmayı ve hor görülmeyi talebelik günlerimizden beri yaşadık. Bizim zamanımızda Iğdır’da lise yoktu. Mecburen liseyi biz Erzurum’da okuduk. O zamanın Erzurum’unda bize karşı çok büyük bir antipati vardı. Bizi Müslüman kabul etmiyorlardı. Biz de o zamanlar genç olduğumuz için din hakkında pek bilgi sahibi değildik. Bir gün bir arkadaşım beni Ramazan gününde iftara davet etti. Annesi bana “Nerelisin?” diye sorduğunda “Iğdırlıyım.” Dedim ve o da bana “Acem misin?” diye sordu bunun üstüne. “Hayır.” Dedim tabi ki. “Biz özbeöz Türk’üz ve bundan iftihar duyuyoruz. “Siz de oruç tutuyor musunuz?” diye sormuştu daha sonradan. Hep böyle sorularla ve hor görmelerle karşılaştık. İçimizde bu bir ukde olarak kaldı. Biz Müslümanlığımızı o insanlara kanıtlamak zorunda mıyız yani? Ne yazık ki şartlar bunu gerektiriyordu. 
 Allah razı olsun ki hocamız ve liderimizin bu teşebbüsü bir toplum için büyük bir başarıdır. Emeğimizin karşılığını da çok şükür hep beraber alıyoruz. Büyük toplantılara katılıyoruz, Caferiler olarak sayılıyoruz, biliniyoruz. Bunun için öncelikle değerli liderimize ve daha sonradan sizlere çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 

 Divan Başkanı ve CAFERİDER eski Başkanı Av. Sinan Kılıç ta bir konuşma yaptı. Kılıç şunları söyledi: “İktisatta bir kural vardır: Marjinal fayda. Marjinal fayda dediğimiz şey, bir şeyi ne kadar iyi kullanırsan en fazla ne kadar verim verir. Bu marjinal faydayı örneklemek için söylüyorum; karnınız açsa ve bir tabak yemek ile doyabilecekseniz ikinci tabak fazlalıktır. Üçüncü tabak gereksizdir, onun marjinal faydası bir tabak ile sınırlıdır. Şimdi bu kural iktisat kuralıdır, sosyal hayatta da geçerlidir. 
 Caferider’e yönetime girmiş olmak nasıl ki bir tarikata girmiş olmak demek değilse; çıkmış olmak da bir dinden, mezhepten çıkmış olmak demek değildir.” dedi.
 

CAFERİDER Üyesi Suca Kaçan şunları söyledi; “Türkiye’de Caferilik inancının liderliğini yapan kişi Selahattin Özgündüz’dür. Hatta birçok mollaya da liderliği teklif etmiş fakat kabul ettirememiştir. Liderliği bir süre yürüttükten sonra demiştir ki “Bu iş tek başına yürütülmez.” Ve derneği kurmuştur.
Ben, sayın liderimize öneriyorum ki bu toplantıları iki ayda şura toplantısı yapsın. En az senede bir defa Caferider için kongre toplantısı yapılsın. Gençlerimiz katılsın, Alevi önde gelenlerimiz katılsın. Zeynebiye’yi sahipsiz bırakmayalım.” dedi.
 

 
CAFERİDER Üyesi H. Aydın Çimen şunları söyledi:  “Caferider’in makamı çok farklıdır. İnsanlarımız daha anlamış değil. Caferider’in anlamını, hedeflerini, yaptıklarını anlamış değiller. Onlar için ne kadar uğraşıldığını ve ne çabalar sarf edildiğini tam kavramış değiller. Bu makam öyle bir makamdır ki;  İmam Cafer-i Sadık’ın (a.s) makamıdır. Bu makama hepimiz sahip çıkmalıyız” dedi.
 

CAFERİDER’in eski yönetim kurulu üyesi Ali Adar şunları söyledi: “Ben her şeyin zıttı ile anlaşılabileceğine inanıyorum. İslamiyet’in anlaşılabilmesi için İslamiyet öncesine bakılması gerekiyor. Zeynebiye’nin de anlaşılabilmesi için Zeynebiye öncesine bakılması gerekiyor. Çok zor koşullarda ve çok görkemli bir açılışla açılan bir derneğin geldiği nokta bu olmamalı. Çok büyük insanların katıldığı, yurtdışından misafirlerin katıldığı bir açılıştan sonra yönetim kurulunun bu şekilde küçük bir odada toplandığı bir noktaya gelmek bana göre doğru değil. Caferider’in genel kurulu çok değerli katılımlarla büyük bir yerde yapılabilmelidir diye düşünüyorum.
Benim ricam şu; Caferider bir federasyon olmalı, önümüzdeki kurultaylar salonlarda yapılmalı ve mutlaka üye aidatları alınmalı ve bu sayede üyeler kendilerini sorumlu hissetmeli ve yine mutlaka üç ayda bir de üye toplantısı yapılıp kararlar alınmalı ve hedefler toplanmalı.” dedi.
CAFERİDER’in eski yönetim kurulu üyesi Erol Aydeniz şunları söyledi: “Biz bu davanın neferleriyiz. Gerektiği zaman canımızı gerektiği zaman da malımızı bu yolda vermeye hazır olalım. Tabi ki gönül ister ki daha güzel şeyler yapalım. İnşallah, Hasan başkanımızın, yeni yönetimimizin uğraşlarıyla daha güzel şeyler yapacağız. Ve elbette biz de onların yardımına koşacağız.” dedi. 
 

CAFERİDER üyesi Hasan Salman şunları söyledi: “Gerçekten şu ana kadar yapılması gereken bir listeydi. Bu sadece Caferider için değil diğer kurumlar için de geçerli olmalıdır. Bizim bir sıkıntımız var, toplanıyor ve seçiliyoruz fakat kurumlara girdiğimiz zaman neden çalışmıyoruz? Ya gönüllü olarak bu işe girelim ya da “Benim ismimi silin.” Diyeceksiniz. Biraz da kendimizi eleştirelim. Şimdi bu kurumlarda bu listeyi kim yapacak? Elbette ki seçilecek insanların yapması lazım. Seçilecek insanları zorla çağırıyoruz, herkesin farklı farklı bahanesi var. Eğer meşgulsen, yönetim kuruluna zaman ayıramayacaksan boşuna gelme. Yer işgal edip çalışacak kişinin hakkına girme. Evet, çok eksiklerimiz var ancak çalışırsak olur. Ben gençlerimizi çok hevesli görüyorum bu konuda, çalışırsak halledebileceğimizi kesinlikle biliyorum.
 

 
CAFERİDER Başkanı H. Hasan Babur Güven Tazeledi
CAFERİDER Başkanlığının 8. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste halinde gidilen kurulda mevcut başkan H. Hasan Babur tekrar başkanlığa seçildi.
CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen H. Hasan Babur yönetim kurulu üyelerin teşekkür konuşması yaptı. Babur şunları söyledi: “Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve CAFERİDER’in değerli üyeleri zahmet ettiniz. Kongremizi şereflendirdiniz. Değerli dostlar bu bir bayrak yarışıdır. Her birimiz bir adım bu bayrağı daha ileri götürmek için gayret içerisinde çalışıyoruz. Bizlere ne mutlu ki, bu bayrağı taşıyan yöneticilere kuruluşundan bugüne kadar hepsine saygılarımı sunuyorum teşekkür ederim. Bu gayret içerisinde çalışanların Allah mükâfatını versin. Bundan sonraki süreçte de yapacaklarımızı şimdiye kadar yapılanlardan daha iyi bir noktaya getirmek için çabalarımız var. 
Eleştirilerde fikir beyan eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ali beyin ifadelerine katılmamak mümkün değil. Benim de arzum, dileğim bu genel kurulun büyük salonlarda görkemli yapılması tatbiki olur. Ama günümüz şartlarında pandemi süreci farklı sebeplerden dolayı bu yönetim kurulumuzun seçimini burada yaptık. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de Caferi toplumuna ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’e yakışır daha farklı kongreler yaparız. Allah hepimizi muvaffak etsin. 
Değerli dostlarım. Ümidimizi hiçbir zaman kırmamamız lazım. Ben sporcu kökenli bir insanım. Yıllarca döğüştüm. Müsabaka yaptım, şampiyonluklar kazandım. Ayrıca baltayı bir defa vurmakla ağaç devrilmiyor. Bir ağacı kesmek için yüzlerce balta vurulur.  Siz Zeynebiyeliler de böyle yaptınız. Böyle yapıyorsunuz. Ben Halkalı ’ya 1983 yılında geldim. Her taraf çamurdu. Bakın Avrupa’nın ve dünyanın en büyük Külliyesini yaptınız. Allah hepinizden razı olsun. Sizin bir ferdiniz olarak Avrupa’da yaşayan sizlerden gurur duyuyorum. 
 CAFERİDER’de şimdiye kadar arkadaşlarımız gereğini yaptılar. Her gün başka problemler çıkıyor. Biz de yönetim olarak liderimizle istişare ederek bu sorunların önlemini almaya çalışıyoruz. Bu son gelişen olayları biliyorsunuz mektebimize Şia âlemine büyük bir saldırı gerçekleşti. Bu bilinçli yapılan bir olaydı Ulusal TV’de de ifade ettim. Programlı bir şekilde dün başkaları yapıyordu. Bugün Cebbeli yapıyor, yarın başkaları yapacak. Şia toplumunu aşan olarak başka topluma ajan olarak yama yapanlarıın hiçkimseye bir faydası yok. Eğer beni yamayacaksan bir millet, iki devlet dost Azerbaycan’a yama. Senin zihniyetin kötü. Toplumun içerisine fitne salmaya çalışıyorsun. Bunu biliyoruz. Hukuk komisyonumuz Av. Hüseyin Ali Şahintekin başta olmak üzere emeği geçen başka kardeşlerime sizlerin huzurunda teşekkür ederim. Çok büyük işler başardılar. Türkiye’de çok büyük ses getirdi CAFERİDER’in Hukuk Komisyonu. Cübbeli hakkında yaptığı suç duyurusu, basın bildirisi bunlar küçümsenecek bir şey değil. Bizler bu toplumun asıl unsurları olarak var olduğumuzu gösterdik. Bundan sonra da göstereceğiz. Hiç kimsenin haddi yoktur bu topluma dil uzatarak bu toplumun dini ve kültürel değerlerine laf söyleyemez. Bizler buna asla müsaade etmeyeceğiz. Hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. Şimdiye kadar benimle beraber yönetimde görev yapıp ayrılan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yeni katılan arkadaşlarıma da başarılar dilerim. Liderimizin değimiyle Allah’ı razı etmek, Ehl-i Beyt’i razı etmektir. Bunun dışında kimsenin razılığına ihtiyacımız yok. Biz bunun için gayret edip çalışacağız. Allah muaffak etsin sizlerin de duası da eksik olmasın. Hepinize teşekkür eder saygı ve hürmetle selamlıyorum.” dedi.
Yönetim Kuruluna dernek adına Taşınmaz mal alımı ve satımı yetkisinin verilmesi ve tüzük değişiklikleri konularının da oylanmasıyla CAFERİDER'in, 8. Olağan Kongresi salondaki yönetim kurulu üyelerinin oy birliğiyle CAFERİDER Yeni Yönetim Kurulu üyeleri ve denetleme kurulu üyeleri seçildi.

CAFERİDER Yeni Yönetim Kurulu
01 Hasan BABUR
02 Ahmet GÜNEŞ 
03 Rıza Göleli
04 Haydar FİDANBOY
05 Taner KIRHAN
06 Hüseyin ATAM
07 Kublay BUDAK
08 Tekin AKDAĞ
09 Ahmet ATABEY
10 Mehmet TUNCAY
11 Hüseyin Ali ŞAHİNTEKİN
12 Volkan ATAİBİŞ
13 İbrahim BUYRUK
14 Şükrü DEDE
15 Gündüz ATIŞ
 
CAFERİDER Denetleme Kurulu 
01 Suca KAÇAN
02 Himmet BAYDEMİR
03 Navruzali ÜNLÜ

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.