Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Hz. Zeyneb (s.a) Zeynebiye'de Anıldı 

İmam Ali (a.s)'ın biricik kızı, Hz. Zehra yadigârı, Kerbela kahramanı, İmam Hüseyin'in mesajını günümüze taşıyan Hz. Zeyneb (s.a) vefat yıldönümünde İslam dünyasının dört bir yanında törenlerle anılıyor. Ülkemizde de en kapsamlı anma merasimi Zeynebiye’de gerçekleşti. 

17 Şubat 2022
Hz. Zeyneb (s.a) Zeynebiye'de Anıldı 

17 Şubat Perşembe günü akşam namazının ardından başlayan anma merasiminde konuşan Zeynebiye Camii İmamı Ehed Talan, Hz. Zeyneb (s.a)’in hayatı ve faziletlerinden bahsetti.

Talan konuşmasında; “Eğer bugün milyonlarca insan Muharrem ayında İmam Hüseyin (a.s)’i anıp, yas tutup ve İmam Hüseyin (a.s)’nin hedefini kendisine hedef edinmişse bunda Hz. Zeyneb (s.a)’in tarife mümkün olmayan katkısı vardır. 

Bizlerde bugünlerde kendimize Hz. Zeyneb (s.a)’yi anmayı bir görev bildik. Hz. Zeyneb (s.a) kolu bağlı fethettiği Şam’a tekrar geri gelmiştir. Çünkü orada Hz. Rukayye (s.a)’si vardı. Ona söz vermişti. Onu yalnız bırakmayacaktı.” dedi.

Merasim okunan sinezen ve mersiyelerin ardından son buldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.