Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Zeynebiye'de 8 Muharrem!

CAFERİDER ve Zeynebiye Derneği'nin ortak düzlediği, Cem TV haber müdürü Mehti Atam’ın sunuculuğunu yaptığı “İmam Hüseyin ve Kerbela” Paneli, 16 Ağustos Pazartesi 8 Muharrem akşamı saat 21.00’da başladı. 

17 Ağustos 2021
Zeynebiye'de 8 Muharrem!

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen panel de, Zeynebiye Camii Kültür Merkezi’nde buluşan Ehl-i Beyt dostları, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut, Alevi Dedesi Zeynel Kınalıkaya’nın konuşmalarını dinlediler.

Panelde konuşan Araştırmacı Yazar Ahmet Turgut konuşmasında; “Malumdur, Sıffın savaşı sırasında Ümmet-i Muhammed bu tabirle karşılaştı. Birileri mızrakların ucuna Kur’an sayfaları geçirmişlerdi. Bu hileyi düşündüklerinde Hz. Ali (a.s), karşı tarafın hilesinden bahsetmişti. İnsanlar yine anlamayınca o iç titreten ifadeyi zikretti: “Ben Kur’an-ı Natığım. Beni bırakıp, sayfaları takip etmeyin.” tarih, Hz. Ali (a.s)’nin o ikazında ne kadar haklı olduğunu o günden bugüne her nesle gösterdi.

Biz bu olaydan bir nesil sonra yine böyle bir mücadele gördük. İlk olarak Hz. Hasan (a.s) zehirlenerek şehit edilmişti. Ondan on bir olay sonra ise Hz. Hüseyin (a.s) Kerbela’da şehit edildi. Bir nesil önce Kur’an sayfalarını mızrağın ucuna geçirenler bir nesil sonra “Konuşan Kur’anları” mızrakların ucuna geçirmişlerdi.

Peki, bu olay sonrasında hayrın önündeki engel kalkmış mıydı? Evet, açılmıştı fakat bu Hz. Hüseyin (a.s)’in ve yaverlerinin şehadetine ve Hz. Zeynep (s.a) ile geride kalanların büyük üzüntülerine mâl oldu. İşte o üç ayetin anlamını bizlere gösterdiler. Hayırların önünü açmak istiyorsak bir şeylerden feragat etmemiz gerekliğini bizlere gösteriyor.”dedi.

Turgut’un ardından panelde konuşan Alevi Dedesi Zeynel Kınalıkaya; “Kerbela, insanlık davasının olduğu yerdir. Kerbela’da iki isim görüyoruz; birisi Peygamber’in nuru Hz. Hüseyin (a.s), diğer tarafta zalimliğin öne çıktığı Yezid’i görüyoruz. Hz. Hüseyin (a.s) bütün yaverlerini kurban vererek hak ile batılı birbirinden ayırmıştır Kerbela’da. Bu nedenle basit bir şehir değildir Kerbela bizim için.

Biz, Âdem’den Kerbela’ya kadar zalim ile mazlumun mücadelesini görmüşüz. Ve yine Allah Resulü’nün Fatima annemiz için söylediği o kadar güzel sözler vardır ki: “Ya Fatıma, Allah senin gazap ettiğine gazap eder. Senin hoşnut olduğuna hoşnut olur. Ve cennetin kokusunu özlediğim zaman kızım Fatima’yı kokluyorum.” der yüce Peygamber. Yüce Peygamberimiz; Hz. Hüseyin (a.s) ve Hz. Hasan (a.s) için demiştir ki: “Hasan ve Hüseyin cennet gençlerinin efendisidir.”dedi.

Panelde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında; “Allah bizlere kötüyü, iyiye dönüştürme gücünü nasip etsin. Mesela, bir ayette buyuruyor ki: “Takvanız olsun, Allah korkunuz olsun. Allah’ın yasakladığı şeyleri yapmaktan çekin ve konuşurken de öyle sözler söyle ki Allah razı olsun.” Hak söz, yararlı söz, fitne çıkarmayan sözler bulun. Eğer bulamıyorsanız susun daha iyi.

“Allah sizin günahlarınızı bağışlar. Amellerinizi onarır.” buraya toplanarak Hz. Hüseyin (a.s)’in yanında olduğunuzu gösterdiniz. Ancak bir düşünelim; biz de acaba Hz. Hüseyin (a.s)’in yolunda olma işini doğru bir biçimde yerine getiriyor muyuz? Eylemlerimiz Hz. Hüseyin (a.s)’in hoşuna gidiyor mu? Bu konuda daha dikkatli olmalıyız.

Kendi kendimize bir iç muhasebe yapmalıyız. Hz. Hüseyin (a.s)’i anarken aynı zamanda anlamalıyız. Hayatın tamamını Hüseyni olarak geçirmeliyiz, yalnızca on gününü değil. Allah bizlerin yaşantısını daima Hüseyni yoldan ilerletsin.”dedi.

Konuşmaların ardından panel, Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nin hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

Panelde, Ehl-i Beyt âşıkları Azerbaycan’ın ünlü Ehl-i Beyt meddahlarından Seyyid Taleh Boradigahi ve İran’ın ünlü meddahlarından Emir Hüseyin’in mersiyeleriyle gözyaşlarına boğuldu.

Panel, Cem TV, Kanal 12 ve Zeynebiye TV’den canlı olarak yayınlandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.