Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Ürdün'den Suriye'deki Diplomatik Temsilciğini Yükseltme Kararı

Ürdün, Şam'daki büyükelçiliğine maslahatgüzar vekili atama kararı aldığını açıkladı.  

23 Ocak 2019
Ürdün'den Suriye'deki Diplomatik Temsilciğini Yükseltme Kararı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Süfyan el-Kudat, yaptığı yazılı açıklamada, "Ürdün'ün Şam'daki büyükelçiliğine maslahatgüzar vekili olarak Ürdünlü bir diplomat atanmasına karar verildi" ifadesini kullandı.
Kudat ülkesinin 2011'de patlak veren Suriye krizi sonrasında da Ürdün'ün Şam Büyükelçiliğini açık tuttuğuna işaret ederek, söz konusu kararın Amman'ın izlediği tutum ile uyumlu olduğunu belirtti.
 
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca ülkesinin Suriye'deki krizin başlamasından bu yana Suriyeliler tarafından kabul edilecek, birlik ve beraberliği koruyacak, güvenlik ve istikrarı yeniden tesis edecek, gönüllü mültecilerin ülkelerine dönüşüne imkan sağlayacak siyasi bir çözümden yana olduğunu ifade etti.
 
Ürdün'ün Şam Büyükelçiliği'nde sadece idari personelin bulunduğu belirtiliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.