Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İran Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Ankara?da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü.  

30 Ağustos 2018
İran Dışişleri Bakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Görüştü

AK Parti Genel Merkezinde yapılan görüşmede taraflar ikili ilişkiler ve Suriye konusunda görüştü. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da görüşmede hazır bulundu.
 
Çavuşoğlu, Zarif ile görüşme öncesi ikili meseleler ve Suriye konusunda görüşeceklerini fakat Amerika’nın İran ve Türkiye aleyhindeki ambargolarının da gündeme gelebileceğini söyledi.
 
Zarif dün Ankara’ya inişinde yaptığı açıklamada, ‘’Amerikalılar imtiyaz almak için baskı uygulamakta sınır tanımadıklarını gösterdiler, hatta müttefiklerine bile baskı uygulayabileceklerini gördük’’ dedi.
 
Türkiye hükümeti ve Cumhurbaşkanının Amerika baskıları karşısında kayda değer direniş gösterdiğini ifade eden Zarif, ‘’Bizim Türk dostlarımız gibi, birçok Amerika müttefiki ülke ABD'nin  güvenilir olmadığı kanaatine varmıştır’’ dedi.
 
Zarif, ‘’Bizim peşinde olduğumuz ve komşularımızın de isteği ülkeler arasında baskı olmadan meşru ekonomik ilişkilerdir ve bu muhakkak gerçekleşecektir’’ dedi.
 
İran dışişleri bakanı, İran’ın Türkiye’yi komşu, iyi bir ekonomik ortak ve bölgesel konularda işbirliği yaptığı bir ülke olarak gördüğünü söyledi.
 
Zarif, Ankara ziyaretinin amacını ikili ilişkilerin gelişmesi yollarının araştırılması ve İran’da düzenlenecek İran, Türkiye ve Rusya liderler zirvesi hazırlıkları olduğunu söyledi.
 
       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.