Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Taliban Liderleri Pakistanlı Askeri Komutanlarla Görüştüler

Afganistan'ın kuzeyinde ordu birlikleri komuta karargahı tarafından yapılan açıklamada Taliban liderleri ile Pakistanlı askeri komutanların görüştükleri bildirildi.  

05 Haziran 2018
Taliban Liderleri Pakistanlı Askeri Komutanlarla Görüştüler

İRİB haber ajansının Kabil'den bildirdiğine göre Afganistan'ın kuzeyinde ordu birlikleri komuta karargahı bugün yazılı bir açıklama yaparak Taliban grubu lideri Molla Hibetullah'ın yardımcıları Seraceddin Hakkani ve Molla Yakup ile  birlikte Pakistan ordusunun davetini kabul ederek Karaçi şehrinde Pakistan ordusu komutanları ile bir araya gelerek görüştüklerini bildirdi.
 
Bu bildiride Pakistan ordusunun Taliban liderleri ve güçlerinden Afganistan ordusunu meşgul etmesini ve bu yolla Pakistan'ın sınır bölgesinde duvar inşaatını rahatlıkla tamamlamasını istedikleri belirtilmiştir.
 
Pakistan geçen yıl Afganistan sınırları içinde terör saldırılarının gerçekleştiği gerekçesiyle iki ülke sınırına 2500 km uzunluğunda duvar çekmek istediğini bildirmişti.
 
Afganlı yetkililer ise Pakistan yönetiminin bu kararına şiddetle karşı çıkmış ve Pakistan hükümetinden sınırlara duvar çekmemesini istemiş ve bunun terörizmle mücadelede bir faydasının olmayacağını bildirmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.