Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

BM Genel Sekreter Yardımcısı, Hekim İle Görüştü

Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri, yapılan ulusal ittifaklara iyimser olduğunu, çünkü bu ittifakların etnik gruplar ve aşiretler üstü olduğunu ifade etti.  

25 Ocak 2018
BM Genel Sekreter Yardımcısı, Hekim İle Görüştü

BM Genel Sekreteri Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Mirsolav Jenka, Irak Ulusal Hikmet Hareketi Başkanı Seyyid Ammar Hekim ile bir araya geldi.
 
Görüşmede Hekim; BM'ye, Irak halkı ve hükümetini ve seçimlerin yasal takvimde düzenlenmesini desteklemesinden dolayı, teşekkür etti.
 
Hekim ayrıca, BM'nin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki kriz sırasında olumlu yaklaşımı ve Irak'ın bütünlüğü ve birliğinin korunmasını desteklemesini takdirle karşılayarak, BM'den Irak'ta kalkınma, ekonomik ve demokratik gelişme yaşanması ve askeri ve siyasi zaferlerin tamamlanması için bu ülke halkı ve hükümetine desteğini sürdürmesini istedi.
 
Hikmet Lideri ayrıca, IŞİD'in işgalinden kurtarılan kentlerin yeniden yapılandırılmasının altını çizerek, Irak'ın toplumda birliğin pekişmesi ve siyasi istikrara ciddi ihtiyacı olduğunu vurguladı.
 
Irak Ulusal Hikmet Hareketi Lideri sözlerinin devamında, yapılan ulusal ittifaklara iyimser olduğunu, çünkü bu ittifakların etnik gruplar ve aşiretler üstü olduğunu belirtti. Erbil ile Bağdat arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için diyaloğa vurgu yaptı.
 
Irak Ulusal İttifak Lideri ayrıca, uluslararası camia ve BM'den mültecilerin Irak'a geri dönmesi ve bu kişilerin seçimlere katılabilmesi için zemin sağlamasını istedi.
 
BM Genel Sekreter Yardımcısı Jenka da görüşmede, Irak'taki zaferleri kutladı, BM'nin Kuveyt'te düzenlenecek Irak'ı yeniden yapılandırma konferansını desteklediğini vurguladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.