Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz: Amerikan Üsleri Kime Karşı Beklemektedir' (Video)

Halkalı Zeynebiye Camii'nde 15 Aralık 2017 Cuma hutbesinde binlerce kişiye seslenen Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz güncel konulara değindi.  

15 Aralık 2017
Özgündüz: Amerikan Üsleri Kime Karşı Beklemektedir' (Video)

Bismillahirrahmanirahim
 
Amerikan Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak kabul edip neticesinde oraya büyükelçiliğini taşımasını söylemesi. Belki de bir takım hayırlara da vesile oldu. Müslümanların  yeniden silkelenmesine, birliği ve dirliğini hatırlamasına yol açtı. 
 
İslam İşbirliği liderleri geçtiğimiz günlerde toplandı ve soyut bir adım atıldı.
Onun için toplanmaya gerek var mı? İdi onu tam olarak bilmiyorum. Ama hiç bir şeye yaramadı demekte bence yanlış olur. Sonuç olarak bildirgelerinde Kudüs'ü Filistin’in başkenti olarak kabul ediyoruz dediler. Ve ilk adım olarak Kudüs konusunda alınan kararlar bir nevi adım olarak tarihe geçecek.
 
Tabi ki, benim beklentim bu yönde idi. Konjektür’de dünyada tam olarak oluşmuşken hakikaten Amerika da yalnız kaldı. Bu açıklamadan sonra. Allah daha da zelil etsin Amerika’yı!
 
Tam bu konjektürde bütün İslam coğrafyası Amerikan üsleri ile doludur. Bizim Ülkemiz de dâhil. Bize fitne ve fesattan başka bir şey getirmediğini de Irak’ın Kuzeyi’nde ve Suriye’nin Kuzeyi’nde ve hatta ülkemizin güneyinde dahi gördük.
 
15 Temmuz’da buna tanıklık bile ettik. Şimdi bizi Amerika kime karşı koruyacak?
 
İslam toprakları üzerindeki Amerikan üsleri kime karşı beklemektedir?
 
Bence İslam İşbirliği Toplantısı’ndaki karar şöyle olmalı idi. Amerikan üslerinin kapatılmasının bence doğru bir karar olacağı kanaatine varıyorum.
 
İslam Ülkeleri İşbirliği Teşkilatı olarak inşallah bu düşüncem ikinci adım olur. Bağımsızlık mücadelesi veriyor isek, somut adımlar atılmalıdır Bence…
 
Allah Emperyalizm ve Siyonizm’e ve onlara kulluk edenleri kahretsin.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.