Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Trump'ın İran çağrısına Netanyahu'dan cevap: Cesurca

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'İran'ın anlaşma koşullarına uymadığı' yönünde açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ı tebrik etti.  

14 Ekim 2017
Trump'ın İran çağrısına Netanyahu'dan cevap: Cesurca

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, 'İran'ın anlaşma koşullarına uymadığı' yönünde açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump'ı tebrik etti.
 
Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan açıklamada, Trump'ın "İran'ın anlaşma koşullarına uyduğunu" kabul etmediğini açıklamasına işaret edilerek, "Başkan Trump'ı cesur kararından dolayı tebrik ederim. Nitekim İran rejimine, cesurca karşı çıktı" ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, Trump'ın ilan ettiği ABD'nin yeni İran stratejisinin, "bu kötü anlaşmanın reformu ve İran'ın teröre destek vermesiyle mücadele için bir fırsat olduğu" savunuldu.
 
Ülkesinin İran'la ilgili yeni stratejisini açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadayı sürdüremeyeceğini söylemiş ve İran Devrim Muhafızları'nı "teröre destek verdiği" gerekçesiyle yaptırım listesine aldıklarını bildirmişti.
 
İran'a karşı daha sert bir tutum içine girdiklerini vurgulayan Trump, Hazine Bakanlığını, tüm Devrim Muhafızları'na daha ileri yaptırımlar getirmesi konusunda yetkilendirdiğini açıklamıştı.
 
Devrim Muhafızları'nı, Ortadoğu'da terörü yaymakla suçlayan Trump, "Bunlar, Suriye'deki diktatörü silahlandırma, bölgedeki sivillere saldırması için destekledikleri unsurlara füze ve silah temin etme ve Washington DC'deki bir restoranı bombalama planı yapma gibi unsurları içeriyor" diye konuşmuştu.
 
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Trump'ın açıklamalarına verdiği yanıtta, ABD'nin nükleer anlaşmayı tek taraflı olarak değiştiremeyeceğini belirtmişti. Ruhani, İran'a karşı sert açıklamalar yapan Trump'ı "asılsız ithamlarda" bulunmakla suçlamış ve anlaşmaya yönelik taahhütlerini yerine getirmeye devam edeceklerini söylemişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.