Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Suriye topraklarının yüzde 92'si IŞİD'den kurtarıldı

Rusya Savunma Bakanlığı?nın resmi gazetesi Kızıl Yıldız, Suriye topraklarının yüzde 92?sinin IŞİD?den kurtarıldığını gösteren infografiği yayınladı. 

13 Ekim 2017
Suriye topraklarının yüzde 92'si IŞİD'den kurtarıldı

Rusya: Suriye topraklarının yüzde 87'den fazlası IŞİD militanlarından temizlendi
İnfografik, Suriye topraklarının yüzde 92’sinin teröristlerden özgürleştirildiğini gösteriyor.
 
Ayrıca Rusya Hava Uzay Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının son bir haftada 517 sorti düzenleyerek 1.260 IŞİD hedefini imha ettiği kaydedildi.
 
Geçen eylül ayında da Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye topraklarının yüzde 87'den fazlasının IŞİD militanlarından kurtarıldığını açıklamıştı. Açıklamada, Suriye hükümetinin talebi doğrultusunda ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emriyle bu ülkede operasyonlara başlayan Rus güçlerinin, düzenledikleri 30.00'den fazla sorti sonucunda 96.000 hedefi vurduğu, 8.332 komuta merkezini, yaklaşık 1.000 eğitim kampını ve 6.769 petrol ve mühimmat deposunu imha ettiği belirtilmişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.