Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Özgündüz Gürcistan'da Din İşlerinden Sorumlu Devlet Kurumuna Ziyarette Bulundu (FOTO)

Gürcistan ziyaretine devam eden Türkiye Caferileri Lideri Selahattin ÖZGÜNDÜZ ve Almanya İslam Alimler Birliği temsilcisi Hacı Muhammed Mucahidi Gürcistan müslümanları idaresinin Şeyhi ve idarenin diğer çalışma arkadaşlaı il? birlikte bakanlar kurulunda dini meseleler üzerine devlet Devlet kurumunun başkanı Zaza Vaşakmadze v? yardımcıları ile görüştüler.  

12 Nisan 2017
Özgündüz Gürcistan'da Din İşlerinden Sorumlu Devlet Kurumuna Ziyarette Bulundu (FOTO)

Devletin dini kurumunun başkanı misafirlere ülke müslümanlarının sayısı ve genel durumu hakkında bilgiler verdi.  Ülkede ikinci din olan İslam dinine ve onun takipçilerine devletin dikkat ve kaygısının ve desteğinin artması konusunda açıklamalar yapıp, Gürcistan’ın hoşgörü sayesinde dünyaya örnek bir devlet olduğunu belirtti.
Türkiye’nin din rehberi ve Almanya’lı din alimi, ülkenin vatandaşı olan müslümanlara devletin bakışını ve desteğini olumlu değerlendirerek İslam dininin sağlam şekilde yaşanmasının şüphesiz ülkeye sulh, saygı, huzur ve refah getireceğini, gençlerin yanlış yollardan koruyacağını dile getirdiler.
İki günlük ziyaret boyunca Gürcistan halkına, tabiatına ve devletine karşı büyük sevgi duyduklarını ve Gürcistan’dan bu güzel duygularla ayrılacaklarını belirttiler. Ülkedeki din idaresinin şeyhi dini sahada yardımlaşmaya hazır olduklarını dile getirdiler.

Görüşmenin sonunda İmam Ali’nin (a.s.) mübarek veladeti münasebetiyle misafirleri ve ülke vatandaşlarını tebrik eden dini kurumun başkanı Türkiye Caferileri’nin liderine gürcü dilinde Kuran’ı Kerim tercümesini hediye etti. Selahattin ÖZGÜNDÜZ de üzerinde Kuran ayeti yazılı bir tabloyu Dini kurumun başkanına takdim etti.











Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.