Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Yemen'de Ateşkes Bitti, Suud Sivillere Saldırıya Devam Ediyor!

Yemen?de ilan edilen 5 günlük ateşkes sona erdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, sivillere yönelik hedeflere hava saldırıları düzenledi. 

18 Mayıs 2015
Yemen'de Ateşkes Bitti, Suud Sivillere Saldırıya Devam Ediyor!

Yemen’de ilan edilen 5 günlük ateşkes sona erdi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, sivillere yönelik hedeflere hava saldırıları düzenledi.

Yemen'de ilan edilen 5 günlük ateşkes, dün yerel saatle 23.00'de sona ermişti.

 Yemen’de ateşkes esnasında da saldırılar devam etti

 Öte yandan, Yemen ‘insani ateşkes’e rağmen geçtiğimiz 5 gün boyunca çeşitli çatışmalara sahne oldu.

 Resmi kaynaklardan ve görgü tanıklarından gelen haberlerde Yemen’e yapılan saldırılardan ve keşif uçuşlarından söz edildi.

 Saldırılar aralıklarla 5 gün boyunca devam etti. Ateşkesin son gününde ise Suud koalisyonuna ait uçaklar Saada, Ebin, Şebve ve Lahac’ı hedef aldılar. Diğer yandan Yemen’in sınırında yer alan bölgelerde de çeşitli çatışmalar yaşandı.

 Güneyde yer alan Aden, Taiz, Ed Dali ve Şebve bölgeleri ise Yemen ordusu, Halk Komiteleri ve Hadi Mansur taraftarları arasındaki çatışmalara sahne oldu.

 Onlarca kişinin öldürüldüğü geçici ateşkes, Yemenlilere insani yardım götürme noktasındaki hedefine yeterince ulaşamadı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.