Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

İngiliz Profesör'den Zeynebiye'ye Ziyaret

Michigan Üniversite'si Antropoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Profesör Moro Leichtman 'Türkiye'de yaşayan Caferiler' Konulu tezi için Zeynebiye Cami'ni ziyaret ederek Zeynebiye Cami İmamı Hamit Turan'la bir araya geldi. 

20 Ağustos 2014
İngiliz Profesör'den Zeynebiye'ye Ziyaret

Michigan Üniversite'si Antropoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Profesör Moro Leichtman Merhum Ebul Kasım Hoi'nin  Londra'daki  Kültür Merkezi'nin refaransıyla "Türkiye'deki Caferiler" Konulu  bir tez hazırlıyor.

Tez araştırması kapsamında Zeynebiye'ye ziyarette bulunan Leichtman Zeynebiye Cami İmamı Hamit Turan'la bir araya geldi.Gayet samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Leichtman Hamit Turan'dan Türkiye'deki Caferi kesimin dünü bugünü ve kurumsal yapısı hakkında bilgi aldı.

Konuşmanın ardından Profesör Leichtman ZCKM inşaatını gezdi.

Öte yandan Profesör Moro Leichtman'ın görev yaptığı Michigan Üniversitesi Dünyanın önde gelen araştırma üniversitelerinden olup  1817'de Detroit'te kurulmuştur.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.