Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Irak Düşmanları Kürdistan'ı Kullanıyor

Irak Milli Koalisyon Başkanı İbrahim Caferi, ülke düşmanlarının, Bölgesel Kürt Yönetimindeki güvenlik serbestiliğini, yıkıcı girişimleri için kullandığını belirtti. 

15 Temmuz 2014
Irak Düşmanları Kürdistan'ı Kullanıyor

Caferi bugün Milli Koalisyon yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrasında bir açıklama yaparak, Erbil ile Bağdat’ın ortak yönetimi altında olan bazı bölgelerde, merkezi güçlerin yeteri kadar hareket özgürlüğüne sahip olmadığı belirterek, Iraklı mültecilerin durumu ve onların güvenli bölgelere gitmesi önündeki engellerden endişe duyulduğunu ifade etti.

Irak’ta Şiiler ve Sünniler, Araplar ve Kürtler ile milli gruplar arasında krizi körüklemeye yönelik komplolar hakkında uyarıda bulunan İbrahim Caferi, Irak düşmanlarının, Kürdistan bölgesini kendi çıkarları için kullandığını belirtti.

Irak Başbakanı Nuri Maliki de, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, Erbil’in IŞİD teröristlerinin yuvası haline gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu ifade etmişti.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.