Zeynebiye - Ehlibeyt Dünyasının Gündemi | Türkiye Caferileri

Moskova: Kimyasal Silah İddiaları Uydurma

Rusya, Suriyeli muhaliflerin Suriye ordusunun Harasta ve Kefer Zita?da kimyasal silah kullandığı yönündeki iddialarının uydurma olduğunu açıkladı. 

26 Nisan 2014
Moskova: Kimyasal Silah İddiaları Uydurma

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, muhaliflerin iddialarının yalan olduğunu gösteren son derece güçlü kanıtlara sahip olduklarını söyledi.

Suriyeli muhalifler, Suriye ordusunun Şam kırsalındaki Harasta’da ve Hama’nın Kefer Zita beldesinde kimyasal silah kullandığını iddia etmişti.

Fransa Suriyeli muhaliflerin iddialarını tekrarlayarak saldırıdan Suriye yönetimini suçlarken, Amerika ise konuyu incelemekte olduklarını açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriyeli muhaliflerin yönetimi kimyasal silahlar kullanmakla suçlayabilmek için hala uydurma deliller üretmeye çalıştığını söyledi.

Birleşmiş Milletler dün Suriye’deki kimyasal silahların yüzde 92.5’inin yurtdışına çıkarıldığını veya imha edildiğini açıklamıştı.

Ahdar İbrahimi İstifa mı Etti?

-Skynews Arapça servisi Ahdar İbrahimi’nin Suriye Yönetimi ile Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün Cenevre’de yaptıkları müzakerelerin başarısız olması üzerine istifa ettiğini bildirdi.

Skynews Arapça servisi, Ahdar İbrahimi’nin istifa ettiği yönündeki haberini Fransa’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisinin açıklamasına dayandırırken İbrahimi’nin istifasının henüz resmi olarak açıklanmadığı bildirildi.

Cezayirli eski bir diplomat olan Ahdar İbrahimi, Kofi Annan’ın yerine 2012’de BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi olarak atanmıştı.

Suriye sorununa siyasi çözüm bulunması için Cenevre’de ocak ve şubat aylarında yapılan müzakereler Ahdar İbrahimi’nin koordinasyonu ile gerçekleştirilmişti.

Cenevre-2 görüşmeleri, tarafların müzakere gündemi konusunda kendi tutumlarında ısrar etmesi üzerine 15 Şubat’ta başarısız bir şekilde sona ermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.